هدفم باز کردن دریچه ای به فرهنگ زیارت برای کودک بود

به گزارش بازی های فکری، سیده نرگس میرفیضی در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران (ایبنا) زمینه نوشتن کتاب های کودکش را کارهای آیینی دانست و گفت: این کار اولین کتاب من در انتشارات کتاب جمکران است. نگاه من به بچه ها و به خصوص گروه سنی الف این است که شاید تصوری از زیارت یا آن شخصیت مذهبی که به زیارتش می رویم نداشته باشند؛ یعنی آن ارتباطی که بزرگسالان دارند، کودک ندارد. در ذهنم بود برای کودک دریچه ای باز کنم به فرهنگ زیارت که برای حضور در زیارتگاه احساس شعف کند.

هدفم باز کردن دریچه ای به فرهنگ زیارت برای کودک بود

میرفیضی درباره داستان کتابش شرح داد: این کتاب درباره داستان نور نارنجی رنگی است به نام نارنجی لا است که خانه اش در لامپی در مهدکودک است. آن لامپ می شکند و حالا نارنجی لا خانه ای ندارد و با سرزمین نورهای گمشده و نورها و رنگ های دیگر آشنا می گردد. مقصد نورها حرم حضرت معصومه(س) است؛ اما در کتاب به این موضوع اشاره ای ننموده ام تا هرکسی با آن زیارتگاهی که در شهر خودش است ارتباط بگیرد و حس خوبی به آن مکان امن داشته باشد.

این نویسنده نظرش درباره تصویرگری کتاب را این طور بیان نمود: از اتفاقات و تجربه خوبم در نشر کتاب جمکران استقبال این انتشارات در تعامل بین نویسنده و تصویرگر بود. سبک های مختلف را آنالیز کردیم و سبکی را که به داستان من می خورد انتخاب کردم و در حین تصویرگری هم با تصویرگر ارتباط داشتم. این نکته خیلی یاری کننده بود تا داستان و تصویرگری یکدست باشند.

وی از بازخورد خوب مخاطبان کتابش گفت: خانمی با من تماس گرفت و گفت دخترش زمانی که سه چهارساله بوده در مسیر حرم گم می گردد و بعد از آن می ترسیده است به حرم بیاید. بعد از آنکه من این کتاب را برایش خواندم آنقدر حس خوبی داشت که می گفت برویم حرم و این نورها را پیدا کنیم و درنتیجه ترسش از آن فضا ریخت.

نویسنده کتاب سرزمین نورهای شادمان درباره آسیب شناسی زیاد بودن آثار ترجمه نسبت به آثار تألیفی در حوزه کودک و نوجوان شرح داد: از دلایل آن، این است که قانون حق انتشار در ایران به شکل جهانی اش متداول نیست و آثار ترجمه ای بدون حق انتشار وارد می شوند و ناشر هزینه زیادی برای کار خرج نمی کند؛ درنهایت فقط یک بار هزینه ترجمه می دهد و کلا سود خالص است. تمایل ناشران به سود بیشتر و کمتر به زحمت افتادن در فرایند تألیف است. در بخش ادبیات کودک و نوجوان و مخصوصا تولیدات آیینی کودک، آثار ضعیفی وجود دارد و در دوره ای آنقدر بازار را پر کردند که مخاطب به اینکه بتواند کار خوب تألیفی پیدا کند بدبین شد و بیشتر میل بچه ها مخصوصا به خاطر تبلیغات و انیمیشن ها به کارهای ترجمه بویژه در حوزه کمیک و مانگا رفته است؛ به حدی که سال جاری آثار متعددی از کمیک و مانگا در بازار وجود دارد.

سیده نرگس میرفیضی درباره چگونگی جبران این مسئله اضافه نمود: همت جدی دوستان نویسنده به خصوص دغدغه مندان حوزه آیینی را می طلبد تا برای ادبیات کودک به شکل ویژه تری وقت بگذارند. باید نویسنده های خلاق و کسانی که حرفی برای گفتن دارند وارد این حوزه شوند.

کتاب سرزمین نورهای شادمان را انتشارات کتاب جمکران با تصویرگری الهه صادقیان در 32 صفحه مصور رنگی و به بهای 45 هزار تومان برای گروه سنی نوخوان (بالاتر از 7 سال) منتشر نموده است.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 3 خرداد 1402 بروزرسانی: 3 خرداد 1402 گردآورنده: mbgames.ir شناسه مطلب: 1573

به "هدفم باز کردن دریچه ای به فرهنگ زیارت برای کودک بود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هدفم باز کردن دریچه ای به فرهنگ زیارت برای کودک بود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید