طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو با 4 طعم مختلف و خوشمزه

به گزارش بازی های فکری، لوبیا چشم بلبلی پلو که به آن پلو شوشتری هم می گویند، تجربه پخت یک پلوی مخلوط با طعمی مجذوب کننده و فرق دارد که به علت افزودن لوبیا چشم بلبلی، ارزش غذایی بالایی دارد. در طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو ، ابتدا لوبیا را از چند ساعت قبل خیسانده و آبپز کنید. در همین فاصله، گوشت را با پیاز تفت داده و با افزودن مقداری آب، چوب دارچین و برگ بو بپزید. برنج خیس خورده را آبکش نموده و به صورت لابه لا با لوبیای پخته شده و شوید خرد شده دم بگذارید. در نهایت، برنج را در دیسی مناسب کشیده و روی آن، تکه های گوشت و مقداری برنج زعفرانی بریزید. این برنج مخلوط با گوشت چرخ نموده، مرغ و بدون گوشت هم قابل طبخ است و از شما دعوت می کنیم برای اطلاع از جزئیات این روش ها، در این مقاله از خبرنگاران همراه ما باشید.

طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو با 4 طعم مختلف و خوشمزه

در ادامه، جدول مشخصات غذایی لوبیا چشم بلبلی پلو با گوشت آمده است:

لوبیا چشم بلبلی پلو با گوشت

تعداد نفرات3 تا 4 نفر
زمان آماده سازیبا احتساب زمان خیساندن لوبیا، بیشتر از 3 ساعت
زمان پخت غذابین 45 دقیقه تا 1 ساعت
میزان سختیمیانه

طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو با گوشت

اگر به طرز تهیه انواع پلو مخلوط علاقمندید، طرز تهیه پلو شوشتری را از قلم نیندازید. البته شاید نام این غذا هم مثل طرز تهیه باسترمه پلو برایتان تازگی داشته باشد. اگر اینطور است باید بگوییم که پلوی شوشتری، یک ترکیب هوشمندانه از انواع پلوهای مخلوط است که به وسیله آن می توانید ماده غذایی با ارزشی مثل لوبیا چشم بلبلی را وارد برنامه غذایی خانواده کنید. علاوه بر این، این غذا طعم بی نظیری دارد و بعید است که کسی دست رد به سینه آن بزند. اگر کنجکاو شده اید بدانید که طرز تهیه پلو شوشتری چگونه است، این مقاله خبرنگاران را تا خاتمه بخوانید.

مواد لازم برای طرز تهیه پلو شوشتری با گوشت تکه ای

در طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو اصیل به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
برنج3 لیوان
لوبیا چشم بلبلی1 لیوان
گوشت400 گرم
پیاز2 عدد
شویدبه میزان لازم
زعفران دم نموده2 قاشق غذاخوری
چوب دارچین1 تکه
برگ بو3 عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم
نان یا سیب زمینیمیزانی برای ته دیگ

دستور پخت لوبیا چشم بلبلی پلو

طرز تهیه لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی به شکل زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا لوبیا چشم بلبلی را بشویید و همراه با میزانی آب به مدت 3 تا 5 ساعت بخیسانید. در طول این مدت، چند بار آب لوبیا را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد.
  • مرحله دوم: برنج را هم بشویید و به صورت جداگانه به مدت 1 تا 2 ساعت با میزانی آب و نمک بخیسانید.
  • مرحله سوم: در ادامه، گوشت را شسته و آن را به تکه های کوچک تر برش بزنید. سپس پیاز را هم بشویید و پس از پوست گرفتن، به صورت نگینی خرد کنید.
  • مرحله چهارم: حالا پیاز خرد شده را در قابلمه ای مناسب با میزانی روغن تفت دهید تا طلایی گردد. پس از آن، زردچوبه و کمی بعد، تکه های گوشت را هم اضافه نموده و به تفت دادن ادامه دهید.
  • مرحله پنجم: وقتی رنگ گوشت تغییر کرد و عطر ادویه بلند شد، میزانی آب اضافه کنید و چوب دارچین و برگ بوها را هم داخل قابلمه بیندازید.
  • مرحله ششم: درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم برای 1 ساعت بپزد. در اواخر پخت، میزانی زعفران دم نموده اضافه نموده و نمک گوشت را میزان کنید.

نکته: از قلم نیاندازید که پیش از سرو، برگ بوها و چوب دارچین را از قابلمه خارج کنید. زیرا ماندن بیش از میزان این مواد در آب گوشت، طعم گوشت را بدمزه می نمایند.

  • مرحله هفتم: در فاصله پخت گوشت، لوبیا چشم بلبلی را هم به صورت جداگانه با میزانی آب به مدت 1 تا 1.5 ساعت با حرارت ملایم بپزید.
  • مرحله هشتم: حالا برنج خیس خورده را با میزانی آب و نمک بجوشانید تا آماده آبکشی گردد. وقتی اطراف دانه های برنج نرم شد، اما مغز آن ها هنوز کمی سفت بود، می توان برنج را آبکش کرد.
  • مرحله نهم: در ادامه، قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار داده و کف آن میزانی روغن بریزید. سپس ته دیگ دلخواه خود را که می تواند سیب زمینی ورقه ای یا نان باشد، قرار دهید.
  • مرحله دهم: پس از آن، ابتدا یک لایه برنج و روی آن یک لایه لوبیا چشم بلبلی و میزانی شوید بریزید. این کار را تا تمام شدن همه مواد ادامه دهید.
  • مرحله یازدهم: اجازه دهید چند دقیقه اول حرارت زیر قابلمه زیاد باشد تا قابلمه بخار نموده و ته دیگ برشته گردد.
  • مرحله دوازدهم: سپس، درب قابلمه را دمکنی بگذارید و صبر کنید تا لوبیا چشم بلبلی پلو با حرارت ملایم به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت دم بکشد.
  • مرحله سیزدهم: در نهایت، میزانی از برنج را با زعفران دم نموده مخلوط کنید. سپس، بقیه برنج را در دیسی مناسب بکشید و روی آن را با پلوی زعفرانی و تکه های گوشت تزئین کنید. طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو به خاتمه رسید.

طرز تهیه پلو لوبیا چشم بلبلی با گوشت چرخ نموده

شما می توانید مثل طرز تهیه ماش پلو ، پلوی شوشتری را با گوشت چرخ نموده هم درست کنید که در این صورت، کار آشپزی سریع تر پیش می رود. علت این موضوع هم این است که گوشت چرخ نموده در مقایسه با گوشت تکه ای زودتر می پزد.

برای تهیه این غذا، به ازای 3 پیمانه برنج، 200 گرم گوشت چرخ نموده و 100 گرم شوید تازه احتیاج دارید. علاوه بر این ها، 1 پیمانه لوبیا چشم بلبلی، 3 عدد پیاز و میزانی زعفران و ادویه هم آماده کنید. مراحل کار به ترتیب زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا لوبیا چشم بلبلی خیس خورده را با میزانی آب بپزید و در اواخر پخت، نمک آن را میزان کنید.
  • مرحله دوم: در همین فاصله، پیاز را رنده نموده و نصف آن را با گوشت چرخ نموده، نمک و فلفل ورز دهید. سپس از مایه گوشت، قلقلی های کوچکی درست نموده، در تابه سرخ کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: بقیه پیاز رنده شده را در همان تابه تفت داده و قلقلی های سرخ شده را با شوید خرد شده و لوبیای پخته در آن تفت دهید.
  • مرحله چهارم: در ادامه، میزانی زعفران دم نموده، نمک و فلفل داخل تابه بریزید و چند دقیقه بعد آن را از روی حرارت بردارید.
  • مرحله پنجم: برنج را آبکش کنید و پس از گذاشتن ته دیگ، آن را به صورت لایه لایه با مواد داخل تابه در قابلمه ریخته و دم بگذارید.

طرز تهیه پلو لوبیا چشم بلبلی بدون گوشت

در طرز تهیه پلو لوبیا چشم بلبلی ساده ، باید به ازای 1 کیلو برنج، 2 پیمانه لوبیا چشم بلبلی و 750 گرم شوید تازه فراهم کنید. چاشنی های این غذا هم شامل دارچین، زعفران دم نموده و میزانی نمک هستند. در ادامه، طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو بدون گوشت را با هم می خوانیم:

  • مرحله اول: ابتدا لوبیایی را که از قبل خیسانده اید با میزانی آب داخل قابلمه ای مناسب بپزید تا آب موجود در قابلمه کاملا به خورد لوبیا برود. در اواخر پخت، میزانی نمک هم اضافه کنید.

نکته: میزان آب باید 2 برابر حجم لوبیا باشد.

  • مرحله دوم: در این فاصله، شوید را بشویید و داخل آبکش یا روی یک دستمال تمیز بریزید تا آب آن کاملا گرفته گردد. سپس سبزی شوید را به صورت یکدست و ریز خرد کنید.
  • مرحله سوم: در ادامه، برنج خیس خورده را آبکش نموده و به صورت لایه لایه با شوید و لوبیای پخته شده دم بگذارید. لابه لای برنج میزانی هم پودر دارچین بپاشید.
  • مرحله چهارم: پس از دم کشیدن برنج، میزانی از آن را با زعفران دم نموده مخلوط نموده و کنار بگذارید. بقیه برنج را داخل دیسی مناسب بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی تزئین کنید.
  • مرحله پنجم: در نهایت، روغن کرمانشاهی را با روغن مایع به صورت نصف نصف مخلوط نموده و پس از یک حرارت دادن مختصر، روی برنج بریزید تا عطر و بوی آن بی نظیرتر گردد.

طرز تهیه پلو لوبیا چشم بلبلی با مرغ

در این دستور، به ازای نیم کیلو برنج، 1 پیمانه لوبیا چشم بلبلی پخته شده و 250 گرم سینه مرغ احتیاج است. علاوه بر این ها، 1 پیمانه شوید تازه، 2 عدد پیاز و میزانی زعفران دم نموده و ادویه هم فراهم کنید. مراحل کار به ترتیب زیر خواهد بود:

  • مرحله اول: پیازها را خلالی نموده و در روغن تفت دهید. سپس سینه مرغ را به صورت نواری برش زده و به پیاز اضافه کنید.
  • مرحله دوم: در ادامه، میزانی نمک، فلفل و زردچوبه اضافه نموده و درب تابه را بگذارید تا سینه مرغ آب انداخته و کمی بپزد.
  • مرحله سوم: وقتی سینه مرغ به روغن افتاد، زعفران دم نموده، لوبیای پخته شده و شوید تازه را هم به آن اضافه کنید و اجازه دهید این مخلوط چند دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا مزه ها به خورد هم بروند.
  • مرحله چهارم: برنج را آبکش کنید و پس از گذاشتن ته دیگ دلخواه، آن به صورت لایه لایه با مواد داخل تابه در قابلمه بریزید و دم بگذارید.

نکات مهم در طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو

هنگام پخت لوبیا چشم بلبلی پلو، نکات زیر را هم مد نظر داشته باشید:

  • در بعضی منطقه ها ایران این پلوی مخلوط را با گوشت ماهیچه سرو می نمایند که غذای بسیار لذیذی است.
  • می توان در طرز تهیه پلو لوبیا چشم بلبلی با شوید، شوید خشک را حین جوشیدن برنج به آب برنج اضافه نموده و دو ماده را با هم آبکش کرد که کاملا سلیقه ای است.
  • بعضی از ادویه های مناسب لوبیا چشم بلبلی پلو هم تا میزان ای سلیقه ای (همچون ادویه لوبیا پلو) است و بعضی ترجیح می دهند شبیه طرز تهیه لپه پلو ، در پلوی شوشتری هم از میزانی زیره سیاه استفاده نمایند.

اصول نگهداری از لوبیا چشم بلبلی پلو

اگر میزانی از این پلوی مخلوط خوش طعم باقی ماند، آن را در ظرفی درب دار ریخته و در یخچال بگذارید. به یاد داشته باشید که برنج و گوشت پخته، نهایتا باید ظرف 3 تا 4 روز آینده مصرف شوند.

روش جلوگیری از خراب شدن لوبیا چشم بلبلی پلو

لوبیا چشم بلبلی پلو را روی میز غذا و در دمای اتاق رها نکنید. به عنوان یک زمان استاندارد به یاد داشته باشید که برنج پخته نباید بیشتر از 6 ساعت در دمای اتاق بماند؛ حالا اگر این برنج یک پلوی مخلوط با مخلفات گوشتی باشد، محدودیت این زمان بیشتر خواهد شد. برای نگهداری به جامانده غذا، از ظروف تمیز و خشک استفاده نموده و پیش از استفاده مجدد، غذا را حتما گرم کنید.

برترین جایگزین ها در طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو

شما می توانید در طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو ، به جای شوید تازه از شوید خشک بهره ببرید. بعلاوه می توانید به جای گوشت تکه ای، گوشت چرخ نموده یا مرغ به کار ببرید یا اینکه غذا را بدون گوشت تهیه کنید که در این صورت هم عطر و طعم فوق العاده ای خواهد داشت.

خواص لوبیا چشم بلبلی

تهیه این غذا هم مثل طرز تهیه نخود پلو ، فواید زیادی برای بدن دارد؛ زیرا لوبیا چشم بلبلی، منبعی غنی از انواع آنتی اکسیدان ها است و فعالیت مخرب رادیکال های آزاد بدن را خنثی می نماید. این ماده غذایی با ارزش، خطر ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی را نیز تا حد زیادی کاهش می دهد و با فیبر سرشار خود، حرکات دودی شکل روده ها را منظم نموده و مانع ایجاد یبوست می گردد. لوبیا چشم بلبلی برای درمان مسائل ادراری نیز بسیار مفید است و با بازسازی و ترمیم سلول های پوست، نشانه های پیری را به تأخیر می اندازد. آهن فراوان موجود در این نوع لوبیا هم یاری مؤثری در درمان کم خونی است.

لوبیا چشم بلبلی پلو؛ یک برنج مخلوط دلچسب و لذیذ

همان طور که دیدید، طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو کار سختی نیست و با چند بار تجربه کردن، در طبخ آن استاد خواهید شد. با این حال، اگر طعم پلوهای مخلوط را دوست دارید، سفارش آنلاین غذا از خبرنگاران هم امکانی امن و راحت است که در کنار آشپزی در منزل می توانید روی آن حساب کنید. شما به وسیله این امکان می توانید انواع غذاهای لذیذ و دلخواه خود را در کمترین زمان ممکن به صورت اینترنتی سفارش داده و درب منزل یا محل اقامتتان تحویل بگیرید. امیدواریم خرید اینترنتی خوب و رضایت بخشی داشته باشید.

سوالات متداول

ادویه های مناسب لوبیا چشم بلبلی پلو چیست؟

نمک، فلفل و زردچوبه از چاشنی ها و ادویه های اصلی هستند، اما بنا به ذائقه می توانید از پودر دارچین، پودر گل محمدی و زیره سیاه هم برای طعم دار کردن برنج بهره ببرید.

برترین گوشت در طرز تهیه لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی چیست؟

شما می توانید برای تهیه این غذا از انواع گوشت تکه ای گوسفند یا گوساله، گوشت چرخ نموده و مرغ بهره ببرید یا اینکه غذا را به صورت کاملا گیاهی و بدون گوشت بپزید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 11 بهمن 1403 بروزرسانی: 11 بهمن 1403 گردآورنده: mbgames.ir شناسه مطلب: 1723

به "طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو با 4 طعم مختلف و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو با 4 طعم مختلف و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید