خورشت دال عدس با گوشت چرخ نموده ، خورش 1 ساعته برای ناهار!

به گزارش بازی های فکری، خورشت دال عدس با گوشت چرخ نموده یک روش مجلسی تر است. این یکی از محبوب ترین انواع غذاهای جنوبی با طعم تند و تیز است که به روش های گوناگون و با انواع گوشت یا ساده و بدون گوشت طبخ می گردد. برای تهیه این نسخه از خورش دال عدس، کافی است دال عدس و سیب زمینی را با هم بپزید. پیاز را نیز همراه با سیر، گوشت چرخ نموده، ادویه ها و رب گوجه فرنگی تفت دهید. از سوی دیگر، تمرهندی را پس از خیس خوردن، از صافی رد نموده و سس خوشمزه آن را به این غذا اضافه کنید و سپس خورش لذیذ و جا افتاده را با نان یا برنج سرو کنید. اگر شما هم از هواداران غذاهای جنوبی هستید، با این مقاله در با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورشت دال عدس با گوشت چرخ نموده را به عنوان یکی از خوشمزه ترین برای و به شما آموزش دهیم.

خورشت دال عدس با گوشت چرخ نموده ، خورش 1 ساعته برای ناهار!

مواد لازم برای تهیه خورشت دال عدس با گوشت (برای 6 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده200 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
سیر (برای سیر داغ)5 حبه
عدس قرمز (دال عدس)2 لیوان فرانسوی دسته دار
سیب زمینی2 عدد میانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
تمر هندینصف لیوان فرانسوی دسته دار
فلفل قرمز، زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
برنج، ترشی و نانبرای سرو خورشت دال عدس با گوشت

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت خورشت دال عدس: 1 ساعت

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه خورشت دال عدس با گوشت چرخ نموده

طرز تهیه خورشت دال عدس با گوشت چرخ نموده با استفاده از عدس قرمز، گوشت چرخ نموده ساده یا کوفته قلقلی، رب گوجه، تمرهندی و چاشنی های تند و تیز مثل فلفل قرمز مرسوم است. دال عدس جنوبی را می توانید با برنج کته یا برنج آبکش شده یا با نان به صورت خوراک میل کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

پیش از هر کاری، دال عدس را به خوبی بشویید. سپس، عدس قرمز شسته شده را همراه با میزانی آب در ظرف مناسبی بریزید تا به مدت 10 دقیقه خیس بخورد.

سیب زمینی ها را هم بشویید و پوست بگیرید. در ادامه، سیب زمینی های شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی برش بزنید و کنار بگذارید. پیاز شسته شده و بدون پوست را نیز به صورت نگینی خرد کنید. در ادامه، حبه های سیر بدون پوست را هم به صورت ریز ساطوری خرد کنید.

حالا، تمرهندی را همراه با نصف لیوان آب جوش در ظرف مناسبی بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا تمرهندی باز گردد. سپس، تمرهندی را از صافی رد کنید تا هسته ها و زوائد آن جدا گردد. مایع به جا مانده از صاف کردن تمر هندی باید به میزان نصف لیوان فرانسوی باشد.

در صورت تمایل، برای خرید تمرهندی و انواع حبوبات مانند عدس قرمز می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: دال عدس را بپزید

در این مرحله دال عدس خیس خورده را آبکشی کنید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، عدس قرمز خیس خورده را با میزانی آب تازه در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا برای 20 الی 25 دقیقه به تنهایی بجوشد.

میزان آب باید به میزان ای باشد که یک بند انگشت بالاتر از سطح عدس قرمز قرار گیرد. در حین جوشیدن دال عدس، چندین بار کف روی قابلمه را بگیرید و دور بریزید. توجه داشته باشید، در این مرحله اصلا احتیاجی نیست نمک و ادویه ها را به دال عدس در حال پخت اضافه کنید. در غیر این صورت، دال عدس شما دیرپز می گردد و به سختی می پزد.

مرحله سوم: پیاز را تفت دهید

حالا در ادامه مراحل طرز تهیه خورش دال عدس، میزانی روغن در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، پیازی که قبلا به صورت نگینی خرد کردید را به این تابه اضافه کنید تا تفت ببیند و کاملا سبک گردد.

پس از سبک شدن پیاز، حبه های سیر ساطوری شده را همراه با میزانی زردچوبه به این تابه اضافه کنید تا برای مدت کوتاهی همراه پیاز تفت ببینند و عطرشان آزاد گردد.

برای خرید روغن سرخ کردنی، پیاز داغ، سیر داغ و انواع ادویه مانند زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: گوشت چرخ نموده را اضافه کنید

حالا، گوشت چرخ نموده را هم به تابه حاوی پیاز داغ و سیر داغ اضافه کنید. مواد داخل تابه را به خوبی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند. گوشت را تا جایی تفت دهید که رنگ گوشت تغییر کند و به سفیدی بزند. سپس، میزان کمی نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را نیز به این مایه گوشتی اضافه کنید و هم بزنید تا طعم دار گردد.

برای خرید نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و انواع گوشت مانند گوشت چرخ نموده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: رب گوجه را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه خورش دال عدس مجلسی، مایه گوشتی داخل تابه را کنار بزنید و برای رب گوجه فرنگی جا باز کنید. سپس، رب گوجه را در فضای خالی این تابه بریزید و حسابی تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خامی رب رفع گردد. در صورت تمایل، به جای رب گوجه می توانید از پوره گوجه فرنگی یا ترکیب پوره با رب گوجه فرنگی بهره ببرید.

برای خرید رب گوجه فرنگی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: تمر هندی را اضافه کنید

الان وقت آن است که سس غلیظ به جا مانده از صاف کردن تمرهندی را نیز به تابه حاوی مایه گوشتی اضافه کنید. حرارت را ملایم کنید و مواد داخل تابه را حسابی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند. در ادامه، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید تا بعدا باقی مواد را به آن اضافه کنید.

مرحله هفتم: سیب زمینی ها را در قابلمه دال عدس بریزید

در این مرحله از طرز تهیه دال عدس جنوبی، نوبت افزودن سیب زمینی است. بنابراین، قطعات سیب زمینی نگینی شده را به قابلمه حاوی عدس قرمز اضافه کنید. اگر آب قابلمه خیلی کم شده بود، به میزان یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید.

پس از جوشیدن آب، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا سیب زمینی و دال عدس به مدت 30 الی 40 دقیقه با هم بپزند و در عین حال، آب داخل قابلمه سر نرود.

مرحله هشتم: خورش دال عدس را تکمیل کنید

پس از گذشت این مدت، دال عدس و سیب زمینی را آنالیز کنید و از پخت کامل این مواد مطمئن شوید. سپس، محتویات تابه را به قابلمه حاوی عدس قرمز و سیب زمینی پخته شده اضافه کنید. مواد را به آرامی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.

درب قابلمه را ببندید و این ترکیب را برای چند دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بگذارید تا گوشت هم کاملا بپزد و خورشت دال عدس حسابی جا افتاده گردد.

مرحله آخر: خورشت دال عدس خوزستانی با گوشت را سرو کنید

پس از جا افتاده شدن خورش دال عدس با گوشت چرخ نموده، این خورشت لذیذ را در ظرف سرو بریزید و با چند برگ گشنیز تازه و برش های لیموترش تزیین کنید. شما می توانید خورشت دال عدس آبادانی را با ،یا نان، سبزی خوردن و ترشی () میل کنید

برای خرید انواع ترشی، برنج و نان می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه خورشت دال عدس با گوشت

  • در صورت تمایل، می توانید گوشت چرخ نموده را با تفاله یک عدد پیاز رنده شده و میزانی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید و ورز دهید. سپس، این ترکیب را به صورت گوشت قلقلی (هر یک در ابعاد یک گردو) آماده کنید و همراه با کمی روغن در تابه تفت دهید. در آخر، گوشت های قلقلی را به مایه خورشت دال عدس اضافه کنید. در این صورت، خورش دال عدس با گوشت قلقلی خواهید داشت.
  • در طرز تهیه دال عدس بوشهری به دلخواه می توانید میزانی پودر لیمو عمانی، پودر پاپریکا، پودر دارچین و پودر تخم گشنیز را نیز به مایه این خورش اضافه کنید.
  • در طرز تهیه خورشت دال عدس مجلسی، می توانید میزانی از مایه گوشت چرخ نموده را برای تزیین دال عدس کنار بگذارید.
  • در صورت تمایل، قبل از سرو می توانید میزانی خامه ساده صبحانه هم به خورشت دال عدس اضافه کنید تا خوشمزه تر گردد.
  • توجه داشته باشید، تمرهندی شور مزه است. بنابراین، در هنگام افزودن نمک به خورش دال عدس مراقب باشید غذای شما بیش از میزان شور نگردد.
  • اگر هوادار طعم تندی هستید، می توانید از میزان فلفل بیشتری در طرز تهیه دال عدس آبادانی بهره ببرید.
  • اگر به سیر تازه دسترسی ندارید می توانید خورشت دال عدس جنوبی را با گرانول سیر یا پودر سیر (طرز تهیه پودر سیر) تهیه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید میزانی زنجبیل تازه رنده شده و کمی گشنیز تازه ساطوری شده را نیز به محتویات خورش دال عدس بوشهری اضافه کنید.
  • طرز تهیه دال عدس افغانی مشابه دستور بالا است؛ با این تفاوت که افغان ها نیز درست مانند هندی ها هوادار تمرهندی نیستند و این خورشت را بدون تمرهندی فقط با رب گوجه درست می نمایند.
  • در صورت تمایل، به جای سیب زمینی می توانید میزانی برنج نیم دانه و هویج رنده شده را به این غذا اضافه نموده و طرز تهیه خورش دال عدس با برنج را تجربه کنید.
  • در طرز تهیه خورش دال عدس با مرغ، کافی است در دستور بالا 4 عدد فیله مرغ مکعبی خرد شده را جایگزین گوشت چرخ نموده کنید. باقی مراحل عینا مشابه همان چیزی است که در مطلب بالا برایتان گفتیم.
  • در طرز تهیه دال عدس اصفهانی یا آبادانی (دستور پخت آن ها فرقی نمی کند)، بسته به طبع و ذائقه می توانید یکی دو قاشق آبلیموی تازه را نیز به مایه خورشت اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید یک قاشق غذاخوری آرد گندم هم به مایه دال عدس اضافه کنید تا خورشت شما غلظت و لعاب بیشتری داشته باشد.

فوت و فن خوشمزه شدن خورشت دال عدس با گوشت چرخ نموده

چرا دال عدس نمیپزه؟

استفاده از دال عدس کهنه و بعلاوه، افزودن نمک و ادویه در اوایل پخت از اصلی ترین دلایل دیرپز شدن دال عدس هستند. توصیه می کنیم، انواع حبوبات مانند دال عدس را از فروشگاه های معتبر بخرید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 21 بهمن 1403 بروزرسانی: 21 بهمن 1403 گردآورنده: mbgames.ir شناسه مطلب: 1730

به "خورشت دال عدس با گوشت چرخ نموده ، خورش 1 ساعته برای ناهار!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خورشت دال عدس با گوشت چرخ نموده ، خورش 1 ساعته برای ناهار!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید