طرز تهیه قرابیه گردویی تبریزی
به گزارش بازی های فکری، قرابیه گردویی از خوشمزه ترین و از است که هواداران بی شماری دارد. البته شیرینی قرابیه هم به صورت ساده و هم با طعم های گردویی، ، پسته ای و طبخ می گردد و جزو است. قیمت قرابیه گردویی در قنادی بالاست پس با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه قرابیه گردویی تبریزی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه قرابیه گردویی تبریزی در یک نگاه
برای تهیه شیرینی قرابیه گردویی تبریزی، ابتدا مغز گردو، شکر، پودر کیک و نصف سفیده تخم مرغ را مخلوط نموده و از چرخ گوشت رد کنید. سپس، باقی سفیده های تخم مرغ را نیز به این ترکیب اضافه نموده و این مواد را مجددا چرخ کنید.
مخلوط را در قابلمه روی حرارت ملایم گرم کنید. پس از آن، سرکه و بیکینگ پودر را به این ترکیب بیفزایید و پس از برداشتن از روی حرارت، وانیل را نیز اضافه کنید. حالا، خمیر به دست آمده را در قیف بریزید و روی سینی چرب شده با فاصله ماسوره بزنید. روی هر شیرینی مقداری پسته و بادام خرد شده بپاشید و در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید.
برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه قرابیه گردوی تبریزی ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه قرابیه گردویی تبریزی
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
مغز گردو | 400 گرم |
شکر | 800 گرم |
سفیده تخم مرغ | 12 عدد |
آرد برنج | 1 قاشق غذاخوری |
سرکه سفید | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
پودر کیک ساده | 300 گرم |
بیکینگ پودر | 2 قاشق چای خوری |
مغز آجیل (بادام و پسته خرد شده) | برای تزیین قرابیه گردویی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت
مدت زمان لازم برای پخت شیرینی قرابیه گردویی: 15 الی 20 دقیقه
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه قرابیه گردویی تبریزی
طرز تهیه قرابیه گردویی تبریزی مثل هم در فر و هم بدون فر در قابلمه روی گاز قابل انجام است. قرابیه گردویی را به صورت ساده، با تزیین مغز پسته و بادام یا خامه ای درست کنید.
مرحله اول: مقدمات تهیه قرابیه گردویی را فراهم کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه قرابیه گردویی تبریزی، کلیه مواد یخچالی شامل تخم مرغ و کره را برای 30 دقیقه بیرون از یخچال در فضای آشپزخانه قرار دهید تا به دمای محیط برسند.
سپس سفیده و زرده تخم مرغ ها را از یکدیگر جدا کنید. زرده ها را در یخچال بگذارید تا بعدا برای تهیه غذا یا شیرینی دیگری از آن ها بهره ببرید. برای تهیه شیرینی قرابیه شما فقط به سفیده تخم مرغ احتیاج دارید.
در صورت تمایل، برای خرید تخم مرغ و کره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: مایه اولیه شیرینی قرابیه را آماده کنید
در این مرحله از درست کردن شیرینی قرابیه گردویی، پودر کیک، مغز گردو و شکر را در کاسه مناسبی بریزید و هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. سپس، 6 عدد سفیده تخم مرغ را نیز به این ترکیب اضافه نموده و با باقی مواد مخلوط کنید. این ترکیب را در دستگاه چرخ گوشت بریزید و از چرخ گوشت رد کنید تا مایه یکدستی ایجاد گردد.
برای خرید پودر کیک، مغز گردو و شکر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: باقی سفیده های تخم مرغ را هم اضافه کنید
پس از چرخ کردن مواد، 6 عدد سفیده تخم مرغ به جای مانده را نیز به خمیر شیرینی قرابیه اضافه کنید و مواد را هم بزنید. مایه به دست آمده را دوباره از چرخ گوشت رد کنید تا همه مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
مرحله چهارم: خمیر قرابیه را گرم کنید
در این مرحله، خمیر دو بار چرخ شده شیرینی قرابیه را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید و هم بزنید. مواد داخل قابلمه را فقط تا زمانی حرارت دهید که کاملا داغ شوند ولی به نقطه جوش نرسند.
مرحله پنجم: باقی مواد قرابیه را اضافه کنید
در این مرحله، در حالی که این قابلمه هنوز روی حرارت ملایم قرار گرفته است، سرکه، بیکینگ پودر و آرد برنج را نیز به خمیر شیرینی قرابیه گردویی اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا همه مواد به صورت یکنواخت با یکدیگر مخلوط شوند. مراقب باشید، مواد داخل قابلمه نجوشند یا ته نگیرند.
برای خرید سرکه سفید، بیکینگ پودر و آرد برنج می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: وانیل را اضافه کنید
در این مرحله از دستور تهیه شیرینی قرابیه گردویی تبریز، قابلمه حاوی خمیر داغ شده را از روی حرارت بردارید. سپس، وانیل را نیز به این مواد اضافه کنید. مایه داخل قابلمه را به خوبی هم بزنید تا وانیل به صورت یکنواخت با خمیر ترکیب گردد.
برای خرید وانیل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: خمیر قرابیه گردویی را استراحت دهید
حالا، قابلمه را برای چند دقیقه در آشپزخانه به حال خودش بگذارید تا از حرارت بیفتد. سپس، درب این قابلمه را ببندید و آن را برای 1 الی 2 ساعت در یخچال بگذارید تا خمیر استراحت کند و خودش را بگیرد.
مرحله هشتم: شیرینی قرابیه را در سینی فر بچینید
پس از گذشت این مدت، ابتدا فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سپس، سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. حالا، خمیر قرابیه گردویی را از یخچال خارج کنید.
خمیر را داخل قیف شیرینی پزی بریزید و در مقدار های یکسان با فاصله روی سینی فر، ماسوره بزنید. اگر به قیف شیرینی پزی دسترسی ندارید می توانید از یک قاشق گود کوچک بهره ببرید.
مرحله نهم: شیرینی ها را با مغزیجات دلخواه تزیین کنید
در این مرحله از طرز تهیه قرابیه گردو، مقداری مغز پسته و بادام خرد شده را نیز روی خمیر هر یک از شیرینی ها بریزید تا ظاهر زیباتر و طعم دلپذیرتری پیدا نمایند.
برای خرید مغز پسته و مغز بادام می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دهم: شیرینی قرابیه گردویی را بپزید
حالا، سینی حاوی خمیرهای شیرینی قرابیه را در طبقه میانی فر بگذارید و حدود 20 الی 25 دقیقه صبر کنید تا شیرینی قرابیه گردویی خوشمزه شما پخته گردد.
مرحله آخر: شیرینی قرابیه گردویی را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، فر را خاموش کنید و اجازه دهید، شیرینی ها برای 5 دقیقه دیگر در فر باقی بمانند. سپس، سینی را از فر بیرون بیاورید و منتظر بمانید تا شیرینی ها کاملا خنک شوند.
در ادامه، شیرینی های خنک شده را با دقت از کاغذ روغنی جدا کنید تا خرد نشوند. شیرینی قرابیه گردویی تبریزی را در ظرف سرو قرار دهید و میل کنید.
روش تهیه قرابیه گردویی بدون فر
طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی بدون فر به این صورت است که باید قابلمه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد. سپس، کاغذ روغنی را به مقدار کف قابلمه برش بزنید و داخل قابلمه بگذارید.
خمیر قرابیه گردویی را مطابق دستور بالا تهیه کنید. سپس، خمیر شیرینی را با یاری قیف و ماسوره شیرینی پزی فرم دهید و روی کاغذ روغنی بچینید. درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و ببندید. اجازه دهید خمیر شیرینی برای 30 دقیقه روی حرارت ملایم در قابلمه باقی بمانند تا کاملا بپزند.
نکات مهم در طرز تهیه قرابیه گردویی به روش بازاری
- در صورت تمایل، در طرز تهیه قرابیه ساده یا گردویی می توانید خمیر شیرینی قرابیه را در قالب بریزید و فرم دهید.
- برای شکل دادن به قرابیه گردویی بهتر است از ماسوره ساده یا شکوفه ای بهره ببرید. ماسوره ریز برای این کار مناسب نیست.
- اگر قیف مخصوص شیرینی پزی ندارید، می توانید از کیسه نایلون بهره ببرید. در این صورت، یک گوشه کیسه پلاستیکی را با قیچی ببرید و مایه قرابیه گردویی را به وسیله این سوراخ ایجاد شده، خارج کنید و روی سینی فر قرار دهید.
- برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به دیواره های قیف، کافی است قیف را برای چند دقیقه در یخچال بگذارید تا خنک گردد.
- ماسوره را با مقدار کمی روغن چرب کنید تا خمیر قرابیه به آن نچسبد.
- اگر احساس می کنید، خمیر شیرینی قرابیه شما بیش از مقدار شل شده می توانید به مقدار یک قاشق غذاخوری دیگر آرد برنج به آن اضافه کنید.
- اگر احساس می کنید خمیر قرابیه گردویی بیش از مقدار سفت شده، کافی است مقداری روغن مایع به آن اضافه کنید.
- برای تهیه قرابیه گردویی شکلاتی کافی است مقداری پودر کاکائو نیز به مواد اولیه اضافه کنید.
- شیرینی قرابیه گردویی را در یک ظرف درپوشیده تا دو هفته در یخچال و تا دو ماه در فریزر می توانید نگهداری کنید.
- حتما صبر کنید قرابیه خنک گردد، سپس آن را از کاغذ روغنی جدا کنید. در غیر این صورت قرابیه به کاغذ روغنی می چسبد.
- اگر از فر برقی یا توستر برای تهیه شیرینی قرابیه گردویی بازاری استفاده می کنید، دما را 20 درجه کمتر از دمای فر یعنی روی 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
- در طرز تهیه قرابیه گردویی ترکیه، شما به کره هم دما با محیط، روغن مایع، آرد، پودر قند، نشاسته ذرت و وانیل احتیاج دارید. کافی است پودر قند را با روغن مایع، نشاسته ذرت، کره و وانیل، داخل ظرف مناسبی بریزید و با دست ورز دهید. سپس، آرد را کم کم به این مواد اضافه کنید و خمیر را همچنان ورز دهید. خمیر را صورت دلخواه فرم دهید و روی سینی بچینید. این سینی را برای 15 دقیقه در فر بگذارید تا بپزد.
- طرز تهیه قرابیه گردویی خامه ای عینا مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که پس از خنک شدن قرابیه ها، باید مقداری خامه فرم گرفته قنادی را بین دو عدد از این شیرینی ها قرار دهید و دو عدد شیرینی را به هم بچسبانید.
- در طرز تهیه قرابیه کشمش و گردو، کافی است مقداری کشمش پلویی را نیز به خمیر این شیرینی اضافه کنید. سپس، خمیر شیرینی را فرم دهید و مطابق دستور بالا بپزید.
- در صورت تمایل، می توانید قرابیه گردویی را بدون تزیین با مغز بادام و پسته و به صورت ساده بدون مغز آجیل بپزید.
فوت و فن های خوشمزه شدن قرابیه گردویی خانگی
چرا قرابیه گردویی بعد از پخت خشک می گردد؟
اگر دمای فر را زیادی بالا ببرید؛ اگر زمان پخت قرابیه را طولانی تر از حد مورد احتیاج در نظر بگیرید؛ یا اگر نسبت آرد با باقی مواد درست نباشد، شیرینی قرابیه خشک می گردد.
چرا قرابیه گردویی نرم و خمیری می گردد؟
متناسب نبودن مقدار سفیده تخم مرغ با باقی مواد و پخت شیرینی در دمای نامناسب باعث می گردد قرابیه نرم و خمیری گردد.
چرا خمیر قرابیه حالت چسبندگی دارد و به دست می چسبد؟
اگر تعداد سفیده تخم مرغ بیش از مقدار بوده و با باقی مواد تناسب نداشته باشد و بعلاوه، در صورتی که مایه شیرینی قرابیه را به قدر کافی هم نزنید، خمیر ایجاد شده به دستتان می چسبد.
چرا سطح قرابیه ترک می خورد؟
اگر می خواهید سطح قرابیه گردویی زیادی ترک نخورد، بهتر است دمای فر را کاهش دهید. توجه داشته باشید، لازم نیست تعداد سفیده تخم مرغ را کم کنید.
در طرز تهیه قرابیه گردو آیا می توانیم از تخم مرغ کامل استفاده کنیم؟
خیر. استفاده از تخم مرغ کامل (هم زرده و هم سفیده) موجب ایجاد تغییر اساسی در بافت قرابیه می گردد.
چکار کنیم شیرینی قرابیه به راحتی از کاغذ روغنی جدا گردد؟
برای این منظور، ضروری است به مقدار کافی صبر کنید تا شیرینی ها کاملا خنک شوند. با این حال، اگر پس از خنک شدن هم شیرینی قرابیه همچنان به کاغذ روغنی چسبیده بود، می توانید پشت کاغذ روغنی را با یک پارچه نم دار فقط کمی مرطوب کنید.
منبع: افق کوروش