پیست دیزین بازگشایی می شود، اما همراه با مسائل متعدد
به گزارش بازی های فکری، پیست اسکی دیزین در حالی که با مسائل جدی دست و پنجه نرم می کند، بازگشایی می شود.
دیزین در دامنه کوه های البرز واقع شده و بزرگ ترین پیست اسکی خاورمیانه است. در سال های اخیر مسابقات زیادی در این پیست انجام شده،اما اکنون بروز مسائلی از جمله تغییر مدیریت، این پیست را برای بازگشایی مجدد در آغاز فصل اسکی تازه با مشکل روبه رو کرده است.
سیاست اجاره دیزین برای مدیریت های کوتاه مدت همیشه از دغدغه های بزرگ خانواده اسکی بوده است؛ تا ارتباط برقرار کردن مدیر با بومی ها، شناخت شرایط و ظرفیت های دیزین از طریق وی و رساندن بهره برداری خود از ضرر به سود، مدیر عوض می شد.
حمیدرضا تفته، مدیر چندین ساله دیزین، اگرچه هر سال ناراضی بوده و صحبت از قطع همکاری و جدایی از مجموعه پیست می زد، اما به واسطه ثبات حدود 4 ساله در راس این پیست آرامشی را به همراه داشت که به عقیده برخی کارشناسان دیزین را به یکی از قطب های فعال اسکی کشور با حداقل مسائل تبدیل کرده بود. حالا با قطع همکاری تفته (که وی را منتسب به یکی از وزرای پیشین می دانند) او هم طلب قرارداد پیمانکاری 3 میلیارد تومانی خود را از دیزین دارد و هم شرایط بازپس گیری هزینه خرید 4 دستگاه برفکوب دیزین از شرکت زیر نظر وی تعیین نیست. هزینه ای که به گفته وی حدود 5 میلیارد تومان است.
در شرایطی که شرکت تجهیز و توسعه نیز دیزین را به صندوق حمایت از قهرمانان سپرده است، بعید به نظر می رسد بودجه ای برای تسویه با مدیر سابق دیزین در اختیار باشد، خارج کردن دستگاه های برفکوب از پیست اسکی از خواسته های تفته است که اگر این اقدام صورت گیرد، تنها دستگاه های برفکوب قدیمی که قدمت برخی از آن ها به چهار دهه هم می رسد، در دیزین باقی خواهد ماند.
هنوز خبر رسمی حضور مدیریت تازه دیزین در رسانه ها پخش نشده که اعتراض برخی بومی ها در روزهای اخیر در این خصوص شنیده می شود. به منظور جلب رضایت بومی ها و آشنایی با شرایط محیطی و موقعیتی دیزین قربانعلی سولقانی به عنوان مدیر داخلی پیست انتخاب شده است.
باید دیزین را از ماه ها قبل برای آغاز فصل تازه اسکی آماده می کردند، اما اکنون در شرایطی است که تنها ایستگاه های دره و پایین استانداردسازی شده، در حالی که دکل های ایستگاه قله به رسم رانش هر ساله حداقل 40 سانتی متر جابه جا شده است. این یعنی احتمال در رفتن کابل از دکل نیز وجود دارد، جایی که سازمان استانداردسازی بدون شک از آن عبور نخواهد کرد. شرایط نابسامان همیشگی جاده منتهی به این پیست از مسائل دیگر پیست است که باعث اعتراض اسکی بازان می شود.
استانداردهای دیزین باید پیش از بازگشایی رسمی پیست از سوی مسئولان تایید شود. همچنین فدراسیون اسکی در این زمینه نقش دارد که فعلا درگیر اختلافات داخلی خود است. تایید نشدن این استاندارد بسیار خطرناک بوده و ایجاد فاجعه انسانی و به خطر افتادن جان اسکی بازان از عواقب آن است، اتفاقی که بدون شک نه از سوی سازمان استانداردسازی و نه از سوی مدیریت تازه پیست بین المللی دیزین نادیده گرفته نمی شود.
منبع: کجارو / خبرگزاری مهر