فرمول جدید خانه دار شدن مردم

به گزارش بازی های فکری، بالاخره چراغ معاملات ملک در بورس کالا روشن شد؛ به طوری که هفته گذشته در بورس کالای ایران، یک باب واحد تجاری واقع در شهر جدید پردیس روی تابلوی بازار فرعی رفت.

فرمول جدید خانه دار شدن مردم

جهت دریافت خدمات پتینه کار با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرآنلاین، براساس مواد 16 و 17 قانون برطرف موانع فراوری رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، تمامی بانک ها و موسسات اعتباری موظف شدند بخشی از اموال خود اعم از منقول، غیرمنقول و سرقفلی را که به تملک آنها و شرکت های تابعه آنها درآمده است و به تشخیص شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مازاد است، واگذار نمایند. همچنین در این قانون بر استفاده از سازوکار بورس کالای ایران در این حوزه نیز تاکید شده است.

به همین دلیل، مدیر مطالعات مالی و سنجش ریسک بورس کالا روز چهارشنبه هفته گذشته از عرضه نخستین ملک از اموال غیرمنقول دولت در بورس کالا اطلاع داد.

به گفته جواد فلاح، اولین اموال غیرمنتقول دولتی در بورس کالا عرضه شد و شرکت عمران شهر جدید پردیس یک باب واحد تجاری به ارزش 10 میلیارد و 639 میلیون ریال را در بازار فرعی بورس کالا فروخت.

در اطلاعیه ای که پیش از این از سوی بورس کالای ایران منتشر شده بود، فروش این واحد به صورت 30 درصد نقد و 70 درصد به صورت اقساط 48 ماهه است و برنده معامله، باقی مانده 30 درصد وجه اولیه را به حساب بورس کالا واریز و چک ها را هم نزد شرکت عمران شهر جدید پردیس تحویل می نماید و با امضای مبایعه نامه، فرآیند معامله در بورس کالا تمام می گردد. سه روز بعد از امضای مبایعه نامه، شرکت عمران شهر جدید پردیس ملک فروخته شده را به خریدار تحویل خواهد داد.

  • معاملات دیگری در راه است

اما اولین معامله ملک در بورس کالا به باور بعضی از تحلیلگران، نشان داد که می تواند معاملات بیشتر و بهتری را به همراه داشته باشد؛ چراکه حجم بزرگی از املاک مازاد بانک ها یا نهادهای دولتی و عمومی از پتانسیل عرضه در بورس کالا برخوردار هستند.

گزارش ها حاکی از آن است که شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید در نظر دارد دارایی ها و املاک 19 شرکت عمران شهرهای جدید خود در سراسر کشور را بعد از پذیرش در بورس کالای ایران روی تابلو ببرد. بانک اقتصاد نوین نیز با استقبال از این معاملات، اخیرا یک قطعه زمین و دو باب واحد با کاربری تجاری- مسکونی را در بازار فرعی بورس کالای ایران پذیرش نموده که به نظر می رسد به زودی شاهد عرضه این املاک روی تابلوی بورس کالا نیز باشیم.

بنا به گفته مدیر مطالعات مالی و سنجش ریسک بورس کالا، بانک اقتصاد نوین و شرکت شهر جدید هشتگرد برای عرضه چند ملک خود درخواست پذیرش داشته اند. همچنین مذاکراتی را با وزارت کشاورزی برای عرضه اموال غیرمنقول این وزارتخانه داشته ایم.

جواد فلاح متذکر شده است؛ نهادهای عمومی و دولتی تا به امروز اموال غیرمنقول خود را به وسیله مزایده به فروش می رسانده و واگذار می کردند، اما اکنون می توانند در یک سیستم شفاف در بورس کالا به فروش برسانند. این امر براساس بند 19 سیاست های اقتصاد مقاومتی، شفاف سازی و جلوگیری از زمینه های بروز رانت و فساد در اقتصاد است و بورس کالای ایران، بستری است که مردم می توانند بر فرآیند فروش اموال دولت و بیت المال نظارت نمایند. مردم عادی هم می توانند به وسیله بورس کالای ایران در این عرضه ها شرکت نمایند.

  • شروع پیش فروش مسکن در بورس کالا تا یک ماه دیگر

در این میان، به زودی اوراق سلف استاندارد موازی به منظور پیش خرید مسکن عرضه خواهد شد و انبوه ساز به سرعت منابع مالی مورد احتیاج خود را در این چارچوب تامین خواهد نمود؛ گویی بازار پیش نگر مسکن شروع به کار نموده است.

مدیر مطالعات مالی بورس کالا در این خصوص اعلام نموده است؛ تا یک ماه آینده با انتشار اوراق سلف موازی استاندارد، مسکن در بورس کالا پیش فروش می گردد. به گفته جواد فلاح، بورس کالا به دنبال جلب منافع از بازار سرمایه برای تامین مالی ساخت مسکن است و بر همین اساس به دنبال عرضه اوراق سلف موازی استاندارد هستیم.

وی عنوان نموده است؛ امید نامه اوراق سلف موازی استاندارد توسط شرکت سرمایه گذاری مسکن وابسته به بانک عامل حوزه مسکن تهیه و به بورس کالا تحویل شده است. عرضه این اوراق به افراد امکان می دهد تا براساس پولی که در اختیار دارند، اقدام به پیش خرید مسکن نمایند.

مدیر مطالعات مالی و سنجش ریسک بورس کالا متذکر شده است؛ پیش خرید مسکن در چارچوب بورس کالا صورت می گیرد و بورس کالا تضمین ها را از طرفین دریافت می نماید و افراد می توانند با خیالت راحت اقدام به پیش خرید مسکن نمایند. افراد می توانند به صورت متری و در قالب هر واحد هر متر مربع مسکن خریداری نمایند.

فلاح با اشاره به این که تغییرات قیمتی از جمله مسائل متقاضیان خرید مسکن در کشور است، تصریح نموده: افراد زمانی که برای خرید مسکن مراجعه می نمایند، با افزایش قیمت مسکن روبه رو می شوند و باید صبر نمایند تا پولشان به حد خرید ملک گردد، اما با خرید این اوراق فرد می تواند از ارزش افزوده ملک هم بهره ببرد.

فلاح تاکید نموده است: افراد می توانند هر واحد از صندوق را خریداری نمایند و در صورت سررسید به واحد مورد نظر خود دست یابند. در مقابل اگر تا سررسید اوراق احتیاج به پول داشتند، می توانند واحد این اوراق را به فروش برسانند.

وی درباره فروش واحدهای مسکونی و تضمین نقد شوندگی این اوراق گفته است: این اوراق یک سبدگردان دارد و فرد هر زمان بخواهد، می تواند پول خود را دریافت کند.

این مقام مسئول درباره تفاوت این اوراق با صندوق زمین و مسکن گفته است: تفاوت اوراق سلف موازی استاندارد با صندوق در این است که با این اوراق فرد واحد را پیش خرید می نماید و در نهایت می تواند همان واحد را خریداری کند، زیرا واحدهای این اوراق براساس هر واحد آپارتمان تعیین می گردد و بستگی به شرایط بازار متفاوت است. پروژه در این اوراق تعیین است و سررسید و نوع مکان و متراژ واحدها در امید نامه اوراق سلف موازی آمده است.

فلاح متذکر شده است: چارچوب پیش فروش در بورس کالا شفاف است و اگر عرضه نماینده دیر واحد را تحویل دهد، باید هزینه پرداخت کند.

وی یادآور شده است: اقدامات لازم برای عرضه این اوراق اجرا شده است و پیشنهادها به هیات پذیرش بورس ارسال شد و منتظر نظر نهایی کمیته فقهی بورس هستیم. بعد از تایید از سوی سازمان بورس و تا یک ماه دیگر اوراق را منتشر می کنیم.

  • واکنش یک فعال بازار مسکن در مورد راه اندازی بورس مسکن

در این شرایط، حسام عقبایی، نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک معتقد است: باید مسکن از بازار سرمایه خارج گردد؛ نه این که به آن وارد گردد. باید به سمتی برویم که مسکن به عنوان کالای سرمایه ای به کالای مصرفی تبدیل گردد.

به گفته وی، وقتی مسکن را به بورس می بریم، سرمایه گذارها می آیند، اینها برای کارهای خیریه که نمی آیند. بورس یعنی سود، یعنی بازی کردن با سرمایه در جهت افزایش آن.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تاکید نموده است: مسکن در هر جای از جهان در یک خیابان، کوچه، ساختمان، طبقه و یک متراژ ممکن است صدها یا میلیاردها تومان اختلاف قیمت داشته باشند. به عنوان مثال واحد 80 متری در خیابان میرزای شیرازی پلاک 2طبقه چهارم با واحدی در همین ساختمان ممکن است با هم صدها میلیون تفاوت قیمت داشته باشند. به این دلیل که واحد شرقی 2 پارکینگ دارد، واحد غربی پارکینگ ندارد، یا واحد شرقی 12 متر انباری دارد اما واحد شرقی انباری ندارد.

عقبایی با بیان این که مسکن یک کالای غیرهمگن است، از این رو نمی توان آن را در بورس عرضه کرد، گفته است: خروجی راه اندازی بورس مسکن فقط افزایش قیمت است.

  • هشدار مجلسی ها درباره ورود زمین و مسکن به بورس

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز ورود زمین و ملک در بورس را باعث افزایش قیمت مسکن دانسته و گفته است؛ دولت به جای عرضه زمین های دولتی در بورس، آن را در اختیار انبوه سازان قرار دهد تا شاهد کاهش قیمت مسکن باشیم.

به اعتقاد محمدرضا رضایی کوچی، عرضه مسکن در بورس کار اشتباهی است، چون در حال حاضر بورس شرایط عادی ندارد و هر چیزی که وارد بورس می گردد، به دلیل نقدینگی بالا در کشور به قیمت غیرواقعی خرید و فروش می گردد.

وی شرح داده است: همان طور که به وزیر اقتصاد هم گفتم، ورود زمین و ملک در بورس باعث افزایش قیمت مسکن می گردد. عمده علت گرانی مسکن به خاطر گران بودن قیمت زمین در کشور است. پس دولت به جای عرضه زمین های دولتی در بورس، آن را در اختیار انبوه سازان و مردم قرار دهد تا در نهایت قیمت تمام شده مسکن پایین آید.

رییس کمیسیون عمران مجلس متذکر شده است: ما در مجلس در طرح دو فوریتی به دنبال عرضه زمین های دولتی به مردم هستیم تا جلوی افزایش قیمت مسکن گرفته گردد.

  • تامین مالی و فراوری انبوه مسکن با قیمت تمام شده مناسب

این در حالی است که نماینده اتاق بازرگانی در شورای عالی بورس معتقد است: راه اندازی بورس مستقل املاک و مستغلات می تواند به تامین مالی و فراوری انبوه مسکن با قیمت تمام شده مناسب یاری کند.

به گفته حسین سلاح ورزی، شاخص های مختلف نشان می دهد که رونق در بخش ساختمان با رونق یا رکود کل اقتصاد، ارتباط دارد و از طرفی موضوع مسکن برای مردم نه تنها مالی بلکه موضوع اجتماعی است و از طرفی دولت هم حجم انبوهی از املاک و طرح های نیمه تمام دارد که قرار بود آن ها را برای بهره برداری و مولدسازی به بخش خصوصی واگذار کند.

سلاح ورزی تصریح نموده است: راه اندازی بازاری به عنوان بازار املاک و مستغلات می تواند امکان تامین مالی به وسیله صندوق پروژه ها برای تکمیل طرح های نیمه تمام دولت را فراهم کند و از سوی دیگر برای مردم فرصتی برای پیش خرید در بستر شفاف است.

وی عنوان نموده است: به نظر می رسد موضوع راه اندازی بورس املاک و مستغلات در تحلیل های عامیانه به بورس مسکن تقلیل داده شده است؛ در حالی که این گونه نیست و کارنمودهای گوناگون بیشتری دارد.

نماینده اتاق بازرگانی در شورای عالی بورس گفته است: بر اساس بعضی از گزارش ها، املاک مسکونی و تجاری در ایران بیش از 80 درصد خالص ثروت را تشکیل می دهد، بنابراین با توجه به تنوع کارنمودها در این بخش، بورس تخصصی در این باره ضرری ندارد.

سلاح ورزی با اشاره به این که فروش متری مسکن، ابزاری برای تأمین مالی طرح هاست، تاکید نموده است: قرار است تعداد زیادی سازنده، طرح های متعدد انبوه سازی را تعریف نمایند و سپس به وسیله فروش متری، شفاف تأمین مالی شوند. این موضوع، عرضه و تقاضا را در بازار مسکن متعادل خواهد نمود.

  • ویدئو | بورس املاک مردم را صاحب خانه می نماید یا سهامدار؟
منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 26 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mbgames.ir شناسه مطلب: 457

به "فرمول جدید خانه دار شدن مردم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرمول جدید خانه دار شدن مردم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید