طرز تهیه حلوای هویج خوشمزه به همراه عکس و نکات کلیدی
به گزارش بازی های فکری، حلوا یکی از دسرهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که در مجالس و مناسبت های خاص مذهبی مثل افطاری ماه رمضان سرو می شود. از میان حلواها، حلوای ساده یا آرد گندم شناخته شده تر است؛ اما حلواهای دیگری مثل حلوای هویج نیز می تواند گزینه مناسبی برای مصرف باشد.
حلوای هویج در شهرهای تبریز، ارومیه(حلوای هویج ارومیه) و شیراز بیشتر پخته می شود و هر شهر دستور مخصوص به خود را دارد. تفاوت شاخص این حلوا با حلوای آرد گندم، در رنگ و مزه آن است. رنگ حلوای هویج، نارنجی بوده و طعم شیرین نسبتا ملایمی دارد. در خبرنگاران بلاگ می خواهیم یک دستور پخت آسان برای حلوای هویج ارائه بدهیم.
هویج | نیم کیلو (حدود 5 عدد) |
آرد شیرینی پزی یا فانتزی | یک پیمانه |
شکر (بسته به ذائقه) | بین یک تا یک و نیم پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
شیر | نصف پیمانه |
کره | 50 گرم |
پودر هل | یک قاشق مرباخوری |
زعفران دم کرده (دلخواه) | 3 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه حلوای هویج
1- در ابتدا هویج ها را به صورت حلقه ای خرد کنید.
2- شیر به دمای محیط رسیده را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدهید.
3- سپس هویج ها را داخل شیر ریخته و بگذارید بپزند.
4- در خاتمه، هویج پخته شده را به کمک مخلوط کن یا گوشت کوب برقی، پوره کنید.
5- آرد الک شده را داخل یک ماهیتابه ریخته و روی حرارت ملایم تفت بدهید و هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شود و تغییر رنگ بدهد.
6- این کار حدود نیم ساعت زمان می برد. حواستان باشد که برای حلوای هویج، نباید رنگ آرد خیلی تغییر کند؛ در حدی که یک درجه تیره شود، کافیست.
7- پوره هویج را به همراه شکر و گلاب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدهید و هم بزنید تا شکر حل شود.
8- در این مرحله، آرد را به همراه کره داخل ماهیتابه بریزید، هم بزنید و بگذارید به آرامی بجوشد. بعد از جوشیدن، مخلوط هویج را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید تا یکنواخت شود.
9- در آخر می توانید زعفران دم کرده را اضافه کنید تا حلوا خوش رنگ تر شود.
10- بعد از اینکه حلوا کمی سفت شد، با حرکت گهواره ای، آن را تکان بدهید تا به خوبی فرم بگیرد و از ماهیتابه جدا شود.
11- حلوا را داخل دیس بریزید و بعد از خنک شدن با قاشق روی آن را تزئین کنید و میزانی مغز بادام و پسته بریزید.
چند نکته برای تهیه حلوای هویج:
- اگر هم بخواهید از کره استفاده کنید باید میزانش با میزان روغن مایع به همان میزان باشد. برای حلوای هویج نباید خیلی حلوا را تفت دهید چون آرد هر چه بیشتر تفت بخورد رنگش تیره تر می شود و بهتر است رنگ حلوای هویج روشن باشد.
- می توان برای تهیه حلوای هویج از شیر به جای آب استفاده کرد که در این صورت حلوا هویج با شیر خواهیم داشت.
- زمانی که این حلوا با آرد تهیه می شود هویج آن نباید قابل احساس باشد و بهتر است آن را با میکسر به شکل پوره در آوریم یا اگر میکسر در دسترس نیست هویج را بپزیم و بعد آن را پوره کنیم.
- زمانی که پوره هویج آماده شد آن را داخل تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا میزانی از آب آن تبخیر شود. هر چه نسبت هویج به آرد بیشتر باشد حلوای هویج خوشمزه تری خواهیم داشت.