شهر شیرود تنکابن، مقصدی زیبا و سرسبز در مازندران
به گزارش بازی های فکری، شیرود (Shirud) به عنوان یکی از زیباترین شهرهای کشور به شمار می رود که از لحاظ جغرافیایی، در منطقه شمالی کشور واقع شده است. شهرهای شمالی به علت سرسبز بودن و نیز برخورداری از امتیاز بزرگ نزدیکی به دریای خزر، جزء محبوب ترین بخش هایی به شمار می روند که مردم علاقه مند به سفرکردن به تک تک شهرهای آن هستند.
می توان به جرات گفت که در ایام تعطیل در طول سال، پرترافیک ترین جاده های کشور، منتهی به جاده های شمالی می گردد که از سرسبزی خاصی بهره مند است. از بزرگ ترین و زیباترین استان های شمالی، می توان به مازندران اشاره نمود که شیرود تنکابن نیز ازجمله شهرهای زیبای آن به شمار می رود.
تاریخچه و نحوه شکل گیری شیرود تنکابن
قبل از هر چیز باید بدانیم که شیرود از لحاظ جغرافیایی در کجا قرار گرفته است؟ درواقع این شهر جزو توابع دهستان گلیجان به شمار می رود که از توابع شهر تنکابن است. شیرود به لحاظ موقعیت قرارگیری، از شرق همسایه تنکابن بوده و از غرب با شهرهای رامسر، کتألم و سادات شهر همسایگی دارد.
برای تشکیل یک شهر، حتی خیلی کوچک، احتیاج است که توابع چند روستا و محله با یکدیگر ترکیب شده و منتهی به یک شهر شوند. شیرود نیز از به هم پیوستن روستاهایی چون محمدآباد، خزر کنار، شریف آباد، همت آباد، مجتمع فرهنگیان و سایر روستاهای هم جوار تشکیل شده است که در رأس آن ها، روستای شیرود قرار گرفته است که به طورکلی نام این شهر را از نام این روستا گرفته و شیرود نامیده اند.
برترین زمان سفر به شیرود تنکابن چه زمانی است؟
معمولاً شهرهای شمال کشور در فصل تابستان از آب وهوایی مرطوب و شرجی برخوردار هستند. شهر شیرود نیز به عنوان یکی از توابع تنکابن، از این قاعده مستثنی نیست و در عین برخورداری از آب وهوای ملایم و معتدل، در فصل های تابستان از آب وهوایی شرجی و مرطوب برخوردار است و در نتیجه فصل مناسبی برای سفر به این شهر به شمار نمی رود.
از طرفی در زمستان به علت برفی بودن جاده ها و نیز سرد بودن هوا، زمستان نیز نمی تواند فصل مناسبی برای گردش به این شهر به شمار رود. در نتیجه پیشنهاد ما به شما، سفر به شیرود تنکابن در فصل های بهار و پاییز است که آب وهوای معتدل و ملایم این شهر در این فصول از سال خودنمایی می نماید.
فرهنگ و آداب و رسوم شیرود تنکابن
از لحاظ گویش محلی، تنکابنی ها با گویش گلیجانی، دوهزاری و نیز سه هزاری گفت وگو می نمایند و از طرفی شیرودی ها با گویش مازندرانی و حتی گیلکی صحبت می نمایند و ازآنجایی که شیرود از توابع تنکابن به شمار می رود، مردمان این شهر به تمام گویش های محلی نام برده شده با یکدیگر صحبت می نمایند.
به گفته مورخان، در سال های 1452، شهر شیرود جزو توابع استان گیلان به شمار می رفت که با گذشت زمان به توابع مازندران پیوست و از همین جهت، فرهنگ و آداب ورسوم شیرود متشکل از فرهنگ گیلان و مازندران است.
جاهای دیدنی شیرود
هنگامی که قصد سفر به یک شهر یا کشوری را داریم، از جمله مهم ترین مسائلی که به آن می پردازیم، بررسی جاهای دیدنی آن شهر است. شهر شیرود نیز از نظر برخورداری از جاهای دیدنی، جزو رتبه های برتر منطقه به شمار می رود. زیباترین و معروف ترین جاذبه گردشگری این شهر، آبشار تودارک است که از جمله زیباترین و بزرگ ترین آبشارهای موجود در استان مازندران است.
از دیگر مکان های دیدنی این شهر می توان به پل قدیمی شیرود، امامزاده بزرگ آقا سید حسین شیرود، رودخانه شیرود و نیز ساحل شیرود اشاره نمود. وجود این مکان های مجذوب کننده و دیدنی در این شهر، به همراه امتیاز آب وهوای مطبوع و ناب باعث جذب گردشگران بسیاری به این شهر شده است.
سوغات و صنایع دستی شیرود
معمولاً شهرهای شمالی به فراوری و ساخت صنایع دستی در سطح کشور معروف هستند. زن های منطقه ها شمالی هنرمندان بزرگی در بخش پخت انواع غذاهای محلی، شیرینی جات، ترشی جات محلی به شمار می روند که در طی سال، در انواع مختلف نمایشگاه های محلی و کشوری شرکت نموده و هنرهای خود را در این نمایشگاه ها به نمایش می گذارند.
از معروف ترین صنایع دستی شهر شیرود که از توابع تنکابن است، می توان به منبت کاری، سفالگری پیکرتراشی، دوخت و طراحی انواع لباس های محلی و غیره اشاره نمود. اگر به این شهر سفرنموده اید، پیشنهاد می گردد حتماً از صنایع دستی شیرود، بخصوص سفالگری، منبت کاری و… آن خریداری نمایید.
مسیرهای سفر به شیرود تنکابن
برای سفر به این شهر، احتیاج است که از شهر تهران عبور کنید و سپس برای حرکت به سوی شیرود می توانید به دو طریق اقدام نمایید. در مسیر اول احتیاج است که 251 کیلومتر جهت رسیدن به مقصد طی نمایید و این در حالی است که در مسیر دوم احتیاج است تا 443 کیلومتر جهت رسیدن به شیرود پشت سر گذارید. این روش طولانی تر از مسیر اول است که با گذر از آزادراه کرج - قزوین شروع شده و پس از عبور از شهرهای کرج، قزوین، رودبار، لنگرود، رودسر، چابکسر، رامسر و درنهایت تنکابن، به مقصد می رسد.
این در حالی است که در روش اول، وارد آزادراه تهران - شمال می شویم و پس از عبور از شهر کرج، به شهرهای آستارا، مرزن آباد، نشتارود، ولی آباد، تنکابن می رسید که پس از آن به شهر شیرود رسیده است. این روش نزدیک ترین راه برای سفر به این شهر به شمار می رود.
سخن پایانی
شهر شیرود یکی از توابع شهر تنکابن در مازندران به شمار می رود که به علت همسایگی که با دریای خزردارد، از آب وهوایی معتدل و مطبوع برخوردار است. این شهر از ترکیب بیش از 15 روستا و محله به یکدیگر متشکل شد و به علت اینکه در طول تاریخ جزو توابع مازندران و گیلان بوده است، آداب ورسوم هر دو استان را به خود دیده و گویش های مشترکی با یکدیگر دارند.
اگر قصد سفر به این شهر را دارید، در فصول بهار و زمستان به شیرود تنکابن سفر کنید که در این فصل از سال این شهر از معتدل ترین و مطبوع ترین شرایط جوی برخوردار است که بسیار دلنشین است. قبل از ترک این شهر، خرید صنایع دستی شیرودتنکاین را به هیچ عنوان از دست ندهید.
منبع: گردشبان