رگ های بدن به چه علت آبی به نظر می رسند؟

به گزارش بازی های فکری، در شرایطی که خون جریان یافته در رگها قرمز است، پس به چه علت رنگ این عروق خونی آبی به نظر می رسد؟ این مقاله پاسخ به این سئوال را در اختیارتان قرار می دهد.

رگ های بدن به چه علت آبی به نظر می رسند؟

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

در شرایطی که خون جریان یافته در رگها قرمز است، پس به چه دلیل رنگ این عروق خونی آبی به نظر می رسد؟ این مقاله پاسخ به این سئوال را در اختیارتان قرار می دهد.

آیا می دانستید؟

این رنگ نیست که حقیقتاً سرخرگها را از سیاهرگها متمایز می سازد. از منظر کالبد شناسی، دیواره سرخرگی دارای ضخامت بیشتری نسبت به دیواره سیاهرگی است.

آیا تا به امروز از نزدیک مچ دست خود را مورد بررسی قرار داده اید؟ اگر بله، حتماً عروق یا سیاهرگهای آبی رنگی را مشاهده کرده اید که از مچ دست تا انگشتان امتداد دارند. سیاهرگها کار مهم انتقال خون ناخالص (اکسیژن گیری شده یا بدون اکسیژن) به قلب یعنی جایی که به منظور خلاص شدن از تمام ناخالصی ها خون اکسیژن دار می شود را برعهده دارند. اکنون هنگامی که خون قرمز رنگ درون سیاهرگها جریان می یابد، پس به چه دلیل رنگ آن آبی است؟ استدلال برخی افراد بر این است که سیاهرگها خون اکسیژن گیری شده را حمل می کنند و این دلیل پشت آبی بودن آن است. با این حال، این گفته صحت ندارد به این دلیل که رنگ آن با مقدار خالص بودن خون تغییر نمی کند. بلکه در تمام مدت قرمز باقی می ماند.

عروق بدن به چه دلیل آبی به نظر می رسند؟

رنگ هر جسمی با رنگ نور منعکس شده از آن تعیین می شود. از آنجا که همه ما می دانیم، نور خورشید و یا نور سفید از 7 رنگ متفاوت تشکیل شده است، برخی از آنها جذب می شوند در حالی که مابقی از طریق جسم پخش و ساطع می شوند. رنگهای بازتاب شده به نام رنگ جسم دیده می شوند. به نام مثال، موز به این دلیل زرد به نظر می رسد که تمام رنگها بجز زرد بدون انعکاس یا بازتاب باقی می مانند. به بیان ساده تر، تنها رنگ زرد است که از موز به چشمان ما بازتاب و منتشر می شود و به همین دلیل است که آن را به رنگ زرد می بینیم.

به طور مشابه، در مورد عروق یا سیاهرگها هم هنگامی که نور بر روی پوست تابیده می شود و به رگها برخورد می کند، تمام رنگها بجز رنگ آبی از طریق پوست جذب می شوند. به عبارت دیگر، تنها رنگ آبی برگشت می خورد در حالی که مابقی از طریق پوست جذب می شوند. بنابراین علی رغم حمل خون قرمز از طریق عروق، اما این بازتاب رنگ آبی از رگها است که آنها را به رنگ آبی نشان می دهد.

همچنین نور آبی دارای فرکانس بالاتری در مقایسه با نور قرمز، سبز، نارنجی و یا زرد است. هر مقدار فرکانس نور بیشتر باشد، ذرات انرژی بالاتری خواهند داشت از اینرو عمق نفوذ بیشتر خواهد بود. همچنین هرمقدار طول موج کوتاه تر باشد (همانطور که در نور آبی دیده می شود)، احتمال بازتاب بیشتر خواهد بود. از اینرو نور آبی به راحتی از طریق پوست عبور کرده به سیاهرگها برخورد کرده و دوباره پخش می شود. از سوی دیگر، سایر رنگها قادر به رسوخ به درون پوست نبوده و از این رو به راحتی جذب می شوند. نور آبی با پتانسیل نفوذپذیری بالای خود، تنها نوری است که به رگها رسیده و متعاقب آن به حالت اول بازگشته و به چشمان ما می رسد. به همین دلیل است که رنگ عروق آبی به نظر می رسند.

چنانچه آبی رنگ واقعی سیاهرگها نباشد، آنگاه رنگ واقعی آنها چه رنگی است؟ باور کنید و یا خیر، بایستی بگوییم که سرخرگها و سیاهرگها گرچه به ترتیب خون اکسیژن دار و بدون اکسیژن را منتقل می سازند، اما هیچ تفاوتی در رنگ از یکدیگر ندارند. هم سرخرگها و هم سیاهرگها به رنگ قهوه ای مایل به قرمز می باشند. از طریق کالبد شکافی پوست، با سیاهرگهایی برخورد خواهید کرد که به رنگ قرمز تیره می باشند در حالی که سرخرگها به رنگ قرمز روشن به نظر خواهند رسید.

بنابراین، گرچه نمودار سیستم گردش خون بدن انسان سیاهرگها را به رنگ آبی نشان می دهد، اما این نمودار تنها جنبه و هدف تصویری و توضیحی داشته و به هیچ وجه رنگ واقعی را نشان نمی دهد.

سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه های پزشک متخصص در نظر گرفته شود.

منبع: راسخون
انتشار: 3 آبان 1400 بروزرسانی: 3 آبان 1400 گردآورنده: mbgames.ir شناسه مطلب: 1160

به "رگ های بدن به چه علت آبی به نظر می رسند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رگ های بدن به چه علت آبی به نظر می رسند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید