خواص چای ترش؛ برای درمان دیابت و فشار خون چای ترش بنوشید!
به گزارش بازی های فکری، خواص چای ترش شامل کنترل فشار خون، درمان بیماری های کبدی، ضد دیابت، کاهش دردهای قاعدگی و گرفتگی عضلات، مفید در کاهش وزن و ... است. چای ترش یا چای قرمز را معمولا به صورت گرم یا سرد مصرف می کنند.
چای ترش نوع متفاوتی از چای است که به علت رنگ، طعم و خاصیت ویژه ای که دارد، صندلی مهمی را به خود اختصاص داده است. چای ترش یا چای قرمز یا چای روزل در بسیاری از مناطق جهان به صورت نوشیدنی گرم و یا سرد مصرف می شود. در آمریکای لاتین و بخصوص در جامائیکا مصرف آن متداول است و به نام گل جامائیکا و در شمال آفریقا بنام چای سودانی و در مصر بنام کرکده مشهور است.
موطن اصلی گیاهی که از آن چای ترش تهیه می شود غرب آفریقاست ولی امروزه در سطح وسیعی در غرب آفریقا، آسیا، استرالیا، هند، مالزی، اتریش، آمریکای مرکزی و بسیاری از کشورهای گرمسیر کشت می شود. در ایران این گیاه در سیستان و بلوچستان و در شهرهای ایرانشهر و نیکشهر به طور گسترده ای کاشت می شود. همچنین بصورت گسترده ای در شبه جزیره عربستان کشت شده و مورد استفاده قرار می گیرد و از این جهت به آن چای مکه نیز گفته می شود.
چای ترش (Hibiscus tea) | |
طبع گیاه |
|
طریقه مصرف |
|
خواص درمانی |
|
مضرات |
|
تداخل دارویی |
|
طریقه مصرف چای ترش
برای هر بار مصرف، 5 گرم از گل برگ های چای قرمز را داخل یک فنجان ریخته و سپس آب جوش بر روی آن بریزید و سرپوشی گذاشته، 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، سپس صاف کرده و میل کنید. می توانید به آن مقدار کمی لیمو ترش، دارچین و عسل اضافه کرده و دمنوشی معطر و خوش طعم داشته باشید و از نوشیدن آن لذت ببرید. چنانچه دوست دارید چای شما غلیظ تر باشد می توانید گلبرگ های بیشتری را داخل آب جوش بریزید. چای ترش همانگونه که از نامش پیداست دارای طعمی ترش است. این چای را می توان به صورت سرد و گرم همراه مقداری شکر یا عسل یا حتی بدون آن و به عنوان یک نوشیدنی رژیمی مصرف کرد ولی از آنجا که این چای منجر به کاهش فشارخون می شود بهتر است با معده خالی مصرف نشود. به عنوان یک نوشیدنی خنک و شیرین نیز می توانید چای ترش سرد را با آب سیب ترکیب کرده و مصرف کنید.
انواع خواص چای ترش
- مصرف روزانه 3 فنجان از این چای به بهبود جریان خون، تصفیه خون، تمدد اعصاب و کاهش وزن یاری می نماید.
- یکی از مهم ترین خواص چای قرمز شباهت ترکیبات آن با انسولین است و به همین جهت این گیاه خواص ضد دیابتی هم دارد. افرادی که دارای دیابت، کلسترول و فشارخون بالا هستند، می توانند یک تا دو نوبت از چای روزانه خود را به چای قرمز اختصاص دهند. مصرف دم کرده چای ترش به طور معنی داری نسبت به چای معمولی به برطرف پر فشاری خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 یاری می نماید.
- برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی مفید است.
- در کنار رژیم غذایی و تحرک می تواند یک نوشیدنی رژیمی و کم کالری باشد و فرایند کاهش وزن را تسهیل کند چرا که حاوی ماده ای است که جذب کربوهیدرات ها را کاهش می دهد.
- از آنجا که دارای اسید سیتریک و ویتامین C است، سیستم ایمنی را تقویت کرده و برابر عفونت و سرماخوردگی مقاومت ایجاد می نماید.
- به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدان ها، با حذف رادیکال های آزاد به حفاظت از سلول های بدن یاری می نماید و خواص ضد سرطانی دارد.
- برعکس چای سیاه که باعث دفع آهن می شود چای ترش خود یکی از منابع غنی آهن به شمار می آید.
احتیاط در مصرف!
زنان باردار، شیرده، افرادی که قصد بارداری دارند، کسانی که از قرص ضدبارداری استفاده می نمایند و زنان یائسه ای که تحت هورمون درمانی هستند، باید با نظر پزشک از این چای استفاده نمایند؛ چرا که این چای سطح استروژن بدن را تغییر می دهد. همچنین افرادی که قند و فشار خون پایینی دارند باید در مصرف این نوشیدنی احتیاط نمایند تا دچار رخوت و سستی نشوند.
چای ترش هم خانواده چای سیاه، چای سبز یا چای سفید نیست اما می تواند یک نوشیدنی مناسب برای کسانی باشد که به دنبال جایگزینی برای چای هستند.
منبع: setare.com