خواص ماکارونی و فواید مصرف آن

به گزارش بازی های فکری، ماکارونی بسیاری از خواص گندم و ارزش غذایی آن را را دارد. تقویت بدن و تامین انرژی، جلوگیری از افزایش اشتهای کاذب و ... از خواص ماکارونی است.

خواص ماکارونی و فواید مصرف آن

ماکارونی از آرد سفید گندم و کمی شیر، کره و تخم مرغ ساخته میگردد. آگاهی از خواص ماکارونی سبب میگردد که ما بتوانیم کاملا به ارزش غذایی و حیاتی این ماده غذایی پی ببریم. بر خلاف تصور بیشتر افراد مصرف ماکارونی نه تنها مضر نبوده و باعث چاقی نمیگردد، بلکه در تامین سلامتی و مواد غذایی مورد احتیاج بدن بسیار موثر بوده، در صورتی که به عنوان بخشی از رژیم غذایی معین شده بر حسب انرژی افراد مصرف گردد، مسئله ای بوجود نخواهد آورد .

امروزه نیز انواع ماکارونیهای غنی شده با سبوس، آهن و ویتامینهای گروه ب در بازار مصرف وجود دارد که به همراه اضافه شدن گوشت، حبوبات و و سویا به آن به راحتی می تواند انرژی و ریزمغذی های مورد احتیاج برای تمام گروه های سنی بویژه بچه ها را تامین کند. برای آشنایی بیشتر با ارزش غذایی و خواص ماکارونی با خبرنگاران همراه شوید.

فواید و خواص ماکارونی

ماکارونی بسیاری از خواص گندم را دارد. بعضی از مهمترین خواص و فواید مصرف آن به توضیح زیر میباشد:

  • ماکارونی به دلیل داشتن مقادیر بالای هیدارت کربن در تامین انرژی مورد احتیاج بدن به ویژه بچه ها بسیار موثر است. همچنین از انجایی که ماکارونی هیچ گاه به تنهایی مصرف نمی گردد و بیشتر با مواد غذایی که دارای پروتئین بالایی هستند مانند پنیر، گوشت، سویا، ماهی و... مصرف می گردد. از این طریق ارزش بیولوژیکی آن نسبت به هر غذای دیگر به خاطر تکمیل شدن پروتئین آن و همچنین تأمین اسید آمینههای ضروری افزایش می یابد .
  • میزان چربی و مواد زاید موجود در ماکارونی بسیار کم میباشد، از این رو مصرف متعادل این ماده غذایی نه تنها باعث چاقی نشده، بلکه در کاهش وزن و لاغری نیز موثر است. در حقیقت یکی از خواص ماکارونی به دلیل الیاف بالایی که دارد، جلوگیری از افزایش اشتها و اشتهای کاذب است.
  • ماکارونی غنی از اسید های آمینه و پروتئین است. پروتئین به سلامت استخوانها یاری میکند و از درد استخوان جلوگیری می نماید. همچنین مصرف منظم ماکارونی برای جلوگیری از مشکل سفتی عضله بدن خوب است.
  • املاح و ویتامینهای موجود در ماکارونی باعث شده یکی از خواص ماکارونی یاری به رشد بیشتر و سلامت موها باشد. ماکارونی گندم کاملی است و سرشار از اسید فولیک است و برای رشد مو خوب است. اگر از ریزش مو رنج می برید در برنامه غذایی خود حتما از ماکارونی بهره ببرید.
  • از دیگر خواص ماکارونی یاری به برطرف و درمان کم خونی است. ماکارونی حاوی مقادیر کافی آهن و اسید فولیک بوده و مصرف آن، سطح هموگلوبین بدن را طبیعی نگه می دارد.
  • از آنجایی که ماکارونی سرشار از کربوهیدرات است، میتواند به افزایش وزن سالم در افراد یاری کند.
  • مصرف ماکارونی سبب افزایش سطح هورمون سروتونین که یک آرام بخش است می گردد، لذا مصرف آن برای افزایش آرامش افراد مفید میباشد.

ارزش غذایی ماکارونی

ماکارونی به سببب وجود آرد گندم و داشتن هیدراتهای کربن، پتاسیم، منیزیم، فسفر و کلسیم از بسیاری از خواص گندم برخوردار است. همچنین وجود شیر و تخم مرغ، بر میزان چربی و مواد آلبومینی آن می افزاید و بدین ترتیب ارزش غذایی در خور توجهی را برای آن فراهم می آورد. جالب است بدانید در صورتیکه ماکارونی کاملا آب پز شده باشد، به خوبی هضم و جذب بدن میگردد. ولی چنانچه این ماده غذایی را با روغن سرخ کنیم، همانند سایر سرخ کردنی ها هضم آن مشکل خواهد شد.

مضرات ماکارونی دم کشیده

روش پخت قدیمی ماکارونی که در بین ایرانیها رواج دارد که شامل آبکش نمودن و دم کردن ماکارونی است، در واقع باعث از دست رفتن مقدار زیادی از ویتامینهای محلول در آب (ویتامینهای گروه ب و ویتامین ث) موجود در این ماده غذایی شده از ارزش تغذیه ای آن به شدت می کاهد، دم کردن ماکارونی هم به شدت منجر به افزایش نمایه گلیسمی این غذا یعنی تاثیر آن بر افزایش قند خون می گردد، درنتیجه امروزه در بیشتر توصیه های سلامتی تاکید زیادی بر دم نکردن ماکارونی به چشم می خورد؛ توصیه ای که رعایت آن در بعضی بیماریها مثل دیابت اهمیت ببیشتری هم پیدا می نماید .

منابع: کتاب فرهنگ خوردنیها، سایت تبیان

منبع: ستاره
انتشار: 2 بهمن 1399 بروزرسانی: 2 بهمن 1399 گردآورنده: mbgames.ir شناسه مطلب: 709

به "خواص ماکارونی و فواید مصرف آن" امتیاز دهید

1 کاربر به "خواص ماکارونی و فواید مصرف آن" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص ماکارونی و فواید مصرف آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید