خانه موزه ها باید شناسنامه دار و مولد باشند
به گزارش بازی های فکری، خانه هایی که قابلیت تبدیل شدن به خانه موزه را دارند از موضوعات مهم منطقه یک بوده که در صیانت از آنها هیچ تردید وجود ندارد و باید شناسنامه دار و همچنین مولد باشند.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک در وبینار آنالیز تجارب احیای خانه موزه های مشاهیر تهران که با تاکید بر لزوم توجه به بهره برداری خلاقانه و اقتصاد فرهنگی خانه موزه ها، به ضرورت حفظ ارزش های تاریخی و هویت فرهنگی این مجموعه ها برگزار گردید سید حمید موسوی شهردار منطقه یک با بیان مطلب فوق اضافه نمود: خانه موزه ها فرصتی را فراهم می نماید تا علاقه مندان و دوستان صاحبخانه، فرصتی را برای تبادل افکار و آرا پیدا نمایند که این امر یکی از کارکردهای خانه موزه هاست چرا که این مجموعه ها متعلق به شخصیت های فرهنگی، ادبی، دانشگاهی و هنری است.
او با اشاره به اینکه منطقه یک از ویژگی های منحصر به فرد فرهنگی و هنری برخودار است، اضافه نمود: 15 موزه،106 مسجد، 42 خانه موزه و تعدادی سفارتخانه و بسیاری مجموعه های فرهنگی دیگر در این محدوده شهرداری تهران واقع شده است به همین دلیل رویکرد ما به سمت توسعه گردشگری و خدمات فرهنگی است.
شهردار منطقه یک تهران با بیان این مطلب که باید از تخریب این خانه موزه ها جلوگیری کنیم، اضافه نمود: این بناها، ارزش تاریخی و هویت شهر ما را تشکیل می دهند و حفظ کالبد خانه موزه ها، احیا و برگشت آنها به چرخه فعالیت و نقش آفرینی در شهر بسیار حایز اهمیت است بنابراین باید با صیانت از این فضاها از تحمل هزینه به مالکان خوداری گردد وارزش مالی این پلاک ها را نیز بالا ببریم.
او با تاکید بر اینکه باید با در نظر دریافت برنامه های خلاقانه و خوب، تعداد مراجعان و مخاطبان به خانه موزه ها را افزایش دهیم، اضافه نمود: باید شیوه نامه ها و دستورالعمل هایی در راستای افزایش ارتقای زیرساخت های گردشگری این بناها ارائه و در بقای این خانه ها کوشش کنیم .
موسوی با تاکید بر اینکه خانه موزه ها حس خودباوری را در جوانان ایجاد و ارتقا می دهند و این مساله قابل ارزش گذاری نیست گفت: خانه موزه ها نباید مالکیت دولتی داشته باشند وخانه موزه دکتر حسابی تجربه موفقی در بین خانه موزه ها است بنابراین چنین فضاهایی زمانی دوام پیدا می نمایند که مراجعان و مخاطبان آن روز به روز افزایش یابد.
او با اشاره به اینکه باید امتیازات فرهنگی و فعالیت های مکمل را برای این مجموعه ها در نظر بگیریم، اضافه نمود: این خانه موزه ها می توانند در بالا بردن فرهنگ عامه نیز بسیار نقش آفرین باشند.
رضا فیضی، معمار و پژوهشگر شهری نیز در ادامه با بیان این مطلب که تعداد بناهای ارزشمندی که در طرح تفضیلی به ثبت رسیده بیش از 2هزار و 300 مورد است، گفت: تعداد بناهای ارزشمند تاریخی بازمانده از دوره پهلوی و معاصر دو برابر این تعداد است.
به گفته این پژوهشگر شهری، از سال 1390 تا کنون حدود 300 بنا ثبت ملی شده است ، بنابراین اماکن زیادی برای ثبت وجود دارد که باید از قانون ثبت برخودار شوند.
او با تاکید بر بهره برداری خلاقانه و هنرمندانه از این خانه موزه ها، گفت: این بناها از هویت تاریخی و فرهنگی برخودارند. بنابراین باید اقتصاد فرهنگی این مجموعه ها را نیز افزایش دهیم.
امیر مسعود انوشه، معمار و شهرساز نیز در ادامه این وبینار با بیان این مطلب که خاطرات، بخش مهمی از هویت شهری را تشکیل می دهد، گفت: در فضاهای جهانی نیز به سمت هرچه خلاقانه تر کردن و پر بیننده تر شدن این خانه موزه ها توجه شده است.
او با اشاره به تشکیل اتاق فکر در این باره، اضافه نمود: خلاقانه و فعال شدن این خانه نیازمند اتاق فکر است، در غیر این صورت پس از مدتی دچار روزمرگی خواهند شد.
به گفته این شهرساز اگر خانه موزه ها در محله با عنوان یک ساختمان و بنا مطرح شوند و نتواند با زندگی شهری و شهروندان محله ارتباط برقرار نمایند و اساسا در محله خود بیگانه باشند، خاصیت خود را از دست می دهند. همانطور که در بعضی مواقع و در بعضی محله های تهران شاهد این موضوع هستیم.
بر اساس گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، سلسله وبینار آنالیز تجارب احیا خانه موزه های مشاهیر تهران به همت شرکت توسعه فضای فرهنگی شهر تهران و با همکاری موسسه مطالعات راهبردی معماری ایران برگزار می گردد.
منبع: خبرگزاری آریا