بدن ما در طول پرواز چقدر آب از دست می دهد؟
به گزارش بازی های فکری، کم آبی در پرواز
کارشناسان و پزشکان همواره توصیه می نمایند به مقدار کافی آب بنوشیم. نوشیدن آب کافی در طول پرواز اما اهمیت بیشتری دارد، چرا که بدن انسان در طول پرواز به مقدار قابل توجهی آب از دست می دهد. اگر آب کافی ننوشیم بدنمان دچار کم آبی می گردد و ممکن است با عوارض ناشی از کم آبی مثل خشکی پوست، سردرد و تهوع روبرو شویم. باورش سخت است، اما مقدار رطوبت در هواپیما کمتر از مقدار رطوبت در بیابان است! البته خیلی نگران نباشید، با رعایت راهکارهایی که در این مطلب به شما معرفی می کنیم می توانید از کم آبی در پرواز جلوگیری کنید. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا در این مورد بیشتر بدانیم.
در طول پرواز چقدر آب از دست می دهیم؟
اگر پس از پروازی طولانی بالاخره به مقصد رسیدید و احساس خوشایندی نداشتید به این علت نیست که بیمار شده است. بلکه احتمالا دچار کم آبی شده اید و ضروری است آب بنوشید. عدم نوشیدن آب کافی و از دست دادن آب بدن باعث احساس خستگی، سردرد، تهوع و مسائل دیگر می گردد. همان طور که گفتیم محیط هواپیما فضایی بسیار مناسب برای دهیدراته کردن شماست.
سازمان سلامت جهانی (WHO) اعلام نموده که مقدار رطوبت هواپیما حدود 20% است که 5% کمتر از مقدار رطوبت در صحرای بزرگ آفریقا و 10% کمتر از مقدار رطوبت داخل منزل است! در یک پرواز 10 ساعته، مردان حدود 2 لیتر آب و زنان حدود 1.6 لیتر آب از دست می دهند. این موضوع به این معناست که در پرواز لندن به سیدنی یک مسافر تا 4 لیتر آب از دست می دهد، یعنی 8% کل آب بدنش را!
دانشمندان در طی تحقیقات به این نتیجه رسیده اند که پس از سپری کرن 6 ساعت در شرایط شبیه سازی شده مشابه شرایط داخل هواپیما، بدن افراد با کم آبی قابل توجهی روبرو می گردد. رطوبت معمول در سطح زمین حدود 30-60% است. بنابراین جای تعجب نیست که در شرایطی که رطوبت تا این حد کاهش پیدا می نماید بدن ما دچار کم آبی بگردد.
چرا سفر هوایی باعث کم آبی بدن می گردد؟
کم آبی در پرواز و از دست دادن آب بدن تا حد زیادی به علت نفس کشیدن است! شرایط خاص داخل کابین علاوه بر رطوبت کم، مقدار اکسیژن نسبتا کمی دارد. در شرایط خاص هواپیما بدن دچار کمبود اکسیژن نیز می گردد و در نتیجه برای جبران کمبود اکسیژن، ریتم تنفس افزایش پیدا می نماید. علاوه بر این، بسیاری افراد هنگام سفر با هواپیما دچار استرس می شوند و دچار تعریق می شوند. عرق کردن نیز همان طور که می دانید باعث از دست دادن آب بدن می گردد. تمام این موارد دست به دست هم می دهند تا در یک پرواز طولانی بدن شما را دچار کم آبی نمایند.
رطوبت بدن به وسیله سوراخ های بینی خارج می گردد و احساس خشکی را در چشم ها، دهان و بینی ایجاد می نماید. پوست بدن نیز دچار خشکی می گردد و اگر حدود 10 ساعت در هواپیما باشید ممکن است روی پوستتان نیز احساس خشکی کنید. هرچه پروازتان طولانی تر باشد مقدار از دست آب بدن بیشتر می گردد و احتیاج به نوشیدن آب بیشتری خواهید داشت. بنابراین اگر قصد دارید پروازی طولانی داشته باشید برای کاهش عوارش کم آبی در پرواز علاوه بر نوشیدن آب کافی، کرم مرطوب نماینده تان را نیز حتما همراه داشته باشید.
در طول پرواز چقدر آب بنوشیم؟
خب، الان این سوال برای ما پیش می آید که چقدر آب بنوشیم تا دچار کم آبی در پرواز نشویم؟ مقدار آبی که ضروری است در طول پرواز مصرف کنیم به مدت زمان پرواز بستگی دارد. هرچه زمان پرواز طولانی تر، مقدار آب بیشتر می گردد. طبق نظر جامعه پزشکی هوافضا (Aerospace Medical Association) در طول پرواز به ازای هر یک ساعت باید 227 میلی لیتر آب بنوشید. نوشیدن آب کافی و توجه به حفظ رطوبت بدن به ویژه در پروازهای طولانی که بیشتر از 3-4 ساعت طول می کشند اهمیت پیدا می نماید. هرچند در طول پروازهایی که کمتر از 3-4 ساعت طول می کشند نیز بدن ما آب از دست می دهد، اما این مقدار به حدی نیست که ما را با مسائل جدی روبرو کند.
راه های پیشگیری از کم آبی در پرواز
خب، حالا چه کنیم که بدنمان کمتر دچار کم آبی در پرواز گردد؟ اولین راه چاره همان نوشیدن آب کافی در طول پرواز است که در بالا گفتیم. اما علاوه بر این، می توانید پکیج ضد کم آبی همراهتان داشته باشید! این پکیج چیست؟ ظرفی محتوی انواع میوه به ویژه میوه های آب دار، سبزیجات و حتی ماست! خوردن میوه و سبزیجات به علت آبی که در در بافتشان دارند بدن شما را در شرایط خوبی نگه می دارد و رطوبت کافی بدن را تامین می نماید. بعلاوه قبل و حین پرواز از خوردن غذاهای شور خودداری کنید تا از دهیدراته شدن بدن جلوگیری کنید. با رعایت این راه چارهها می توانید بدون هیچ گونه مشکل و عوارضی پروازی خوب و آرام را در پیش داشته باشید.
از نوشیدن بیش از حد چای و قهوه خودداری کنید!
معمولا در طول بیشتر پروازها با قهوه و چای از مسافران پذیرایی می گردد. ما هم با شما موافقیم که نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه خوش عطر و بو می تواند خستگی سفر را از تنمان بیرون کند. اما به یاد داشته باشید که این قبیل نوشیدنی ها باعث افزایش روند از دست دادن آب بدن و کم آبی در پرواز می گردد. بنابراین، با توجه به شرایط خشک داخل هواپیما، کمبود اکسیژن و استرسی که ممکن است داشته باشید، اگر چندین فنجان چای و قهوه بنوشید تنها به کم آب شدن بدنتان یاری نموده اید!
روش نوشیدن صحیح آب!
اگر تصمیم گرفته اید برای جلوگیری از کم آبی در پرواز در سفر بعدی مدام آب بنوشید یک نکته مهم را نباید فراموش کنید. آب را نباید یکباره نوشید! مثلا اگر یک بطری نیم لیتری آب را لاجرعه سر بکشید یاری چندانی به حفظ رطوبت بدن نمی نماید. صرفا باعث می گردد آب اضافی که نوشیده اید سریع وارد کلیه ها گردد و دفعات دستشویی رفتن شما افزایش پیدا کند! بنابراین، برای اینکه آبی که می نوشید صرف جبران کم آبی بدنتان گردد آب را کم کم و در فواصل زمانی مختلف بنوشید. بهتر است بطری آب دم دستتان داشته باشید و هر چند وقت یکبار چند جرعه آب بنوشید. به این ترتیب می توانید مطمئن باشید آبی که می نوشید به شما یاری خواهد نمود دچار دهیدراته شدن و کم آبی در پرواز نشوید.
منبع: lifehacker.com
منبع: الی گشت