آمارهایی تکان دهنده از آمادگی نظامی تروئیکای اروپایی، زمینگیری 95 درصد ناوگان دریایی انگلیس، خانه نشینی زیردریایی های آلمان و فلج شدن نیروی هوایی فرانسه
به گزارش بازی های فکری، در حال حاضر نیروی دریایی آلمان فاقد هر گونه زیردریایی عملیاتی است، نیروی دریایی انگلیس فقط 1 شناور رزمی فعال در ناوگان خود دارد و نیمی از هواپیماهای ارتش فرانسه توان عملیاتی ندارند.
با ما همراه باشید و با تور فرانسه از کشور عشاق دیدن کنید و در شهرهای پاریس، مارسی بگردیم و برج ایفل ، موزه لوور و دیگر جذابیت های این شهر زیبا را ببینیم
به گزارش خبرنگاران به نقل از سرویس دفاع و امنیت مشرق، با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، موجی از کاهش قابل توجه بودجه های دفاعی در اروپای غربی شروع شد و دولت های اروپایی که دیگر تهدید خاص نظامی را در برابر خود مشاهده نمی کردند، در دوره ای به سمت کاهش بودجه دفاعی و کوچک سازی نیروهای مسلح خود رفتند. بعد از گذشت نزدیک به 3 دهه از آن دوران و بر اساس آنچه تهدیدات نو همانند روسیه خوانده می شد، کشورهای بخش غربی قاره سبز دوباره به فکر افتادند و در پی افزایش قابل توجه بودجه و توان رزمی خود رفته اند.
اما بی برنامگی و ذوق ناگهانی از این کاهش بودجه نظامی که بعضی مسئولان سیاسی سابق و فعلی ایران هم به آن معتقدند، در سالهای اخیر مسائل زیادی را برای این کشورها ایجاد نموده که به این سرعت قابل ترمیم نیست و به علت سلطه رسانه ای این کشورها، چنین رخدادهایی با پوشش گسترده خبری و بازتاب فراوان در افکار عمومی همراه نمی گردد. در عین حال، فشارهای ترامپ رییس جمهور آمریکا به اعضای ناتو برای افزایش سهم آنها از هزینه های دفاعی این ییمان نظامی هم در شرایط کنونی تاثیر گذار بوده تا در نهایت، بعضی از این کشورها در حوزه های مهم نظامی، تبدیل به شیرهای بی یال و دوم و اشکمی شوند که اطلاع از آن، تهدیدهای هر از چند گاه آنها علیه ایران یا بعضی دیگر از کشورهای مستقل را بهتر از قبل تفسیر خواهد نمود که بر این اساس، نگاهی به شرایط بعضی از این کشورها خواهیم داشت.
انگلیس؛ از سلطنت هفت دریا تا مسائل دفاع از آب های سرزمینی
روزی روزگاری نه چندان دور، در هر آبراه و گذرگاه مهم دریایی در دنیا، اثری از نیروی دریایی سلطنتی انگلیس دیده می شد. شناورهای قدرتمند و عمدتا بسیار بزرگی که سالها ضامن تامین منافع استعماری انگلیس در هر گوشه از دنیا بودند و تقریبا هیچ قدرتی را یارای برابری و مقابله با آنها در دریا نبود.
بعد از جنگ دوم دنیای، انگلیسی ها به حقیقت دریافتند که دیگر در سطح یک ابرقدرت واقعی صندلی خاصی در صحنه دنیای ندارند و بایستی در قالب پیمان ناتو و در سایه آمریکا به نقش آفرینی مشغول باشند. بعد از سرانجام جنگ سرد هم فرایند کوچک سازی ارتش انگلیس و خصوصا نیروی دریایی این کشور شدت بیشتری پیدا کرد و امروز به جایی رسیده که تقریبا صدای همه کارشناسان و بخشی از مسئولین انگلیسی را هم درآورده است.
ناوشکن های تایپ 45 نیروی دریایی انگلیس
در سال 2017 کل ناوگان ناوشکن های تایپ 45 انگلیسی به دلایل مختلف از جمله بروز مسائل فنی و رسیدن به زمان تعمیراتی، در بنادر این کشور پهلو گرفتند و از 13 ففرایند ناو محافظ تایپ 23 هم 12 ففرایند به دلایل مختلف در بندرگاه حضور دارند. این مجموع کامل دارایی رزمی نیروی دریایی انگلیس در بخش شناورهای رزمی سطحی بود.
این موضوع بدین معنا بود که نیروی دریایی پر ادعای انگلیس در آن دوران، فقط 1 شناور رزمی فعال در کل ناوگان خود داشت. کارشناسان انگلیسی عمده علت این مسائل را کاهش شدید بودجه در ارتش می دانستند، چرا که نیروهای مسلح انگلستان در این سالها کوچک و کوچک تر شده و به جایی رسیده است که برای مثال در سال 2014 میلادی تعداد آرایشگرها در انگلستان از اعضای ارتش این کشور بیشتر بوده است. بر اساس گزارشی که در روزنامه دیلی تلگراف منتشر شده 185 هزار نفر در انگلستان در شغل آرایشگری به کار مشغول بوده و این در حالی است که کل پرسنل ارتش انگلستان در همین زمان در حدود 159 هزار نفر است.
آلمان؛ همچنان گرفتار کاهش بودجه بعد از جنگ سرد
آلمان غربی تا قبل از سرانجام جنگ سرد یکی از قوترین اقتصادهای دنیا را داشته و از طرف دیگر توان رزمی مناسبی را در اختیار داشت. با فروپاشی دیوار برلین، اتحاد دو آلمان و از بین رفتن خطر اتحاد شوروی آلمان، این کشور هم به سرعت در راستا کاهش توان رزمی و بودجه های دفاعی گام برداشت و بعد از شروع درگیری های شدید در منطقه شرق اوکراین، آلمان ها کم کم فرایند مسلح سازی مجدد و افزایش بودجه دفاعی را از سر گرفتند، اما این تازه شروع مسائل بود.
در سال 2017، خبری نیروی دریایی آلمان را شوکه کرد. کل ناوگان 6 ففرایندی زیردریایی های تایپ 212 آلمانی به دلایل تعمیراتی یا بروز حادثه از از دسترس خارج شده اند و در حال حاضر نیروی دریایی این کشور فاقد هر گونه زیردریایی عملیاتی است.
زیردریایی تایپ 212 ارتش آلمان
زیردریایی های سری تایپ 212 از جمله پیشرفته ترین شناورهای زیرسطحی با پیشران دیزل الکترونیک در دنیا محسوب می شوند، اما نیازمند سطح بالایی از کارهای تعمیراتی و بعلاوه بودجه های سنگینی برای عملیاتی نگاه داشتند هم هستند. کاهش بودجه نیروی دریایی آلمان در سالهای اخیر و بروز حادثه برای یکی از زیردریایی ها و بعلاوه بعضی مسائل فنی برای دیگر اعضای ناوگان زیرسطحی آلمان که عمدتا ناشی از کاهش بودجه و بروز بعضی مسائل در شرکت های شناور سازی آلمان است، در مجموع این ناوگان بسیار مهم را به طور صددرصد غیر عملیاتی نموده است.
در بخش زرهی هم شرایط آلمان ها چندان جالب نیست. در این بخش از مجموع تانک های لئوپارد 2 ارتش آلمان که حدود 244 دستگاه بوده تنها 95 دستگاه از آنها عملیاتی هستند. این مسئله هم از جمله مسائلی است که در سالهای اخیر به علت کاهش بودجه گریبان ارتش این کشور را گرفته است.
فرانسه؛ از کناره گیری اعتراضی ژنرال تا ناوگان زمینگیر هواپیماها
در تابستان سال 2017 رییس ستاد مشترک ارتش فرانسه بر سر کاهش بودجه دفاعی این کشور با مکرون وارد بحث و جدل شده و در اعتراض به این کاهش بودجه از سمت خود استعفاء داد. این کاهش بودجه در نیروهای مسلح و چندین بخش دیگر باعث کاهش محبوبیت رییس جمهور جوان فرانسه شده و کار را به جایی رساند که مکرون مجبور شد در بحث مربوط به بودجه سال 2018 میلادی، افزایش هزینه های نیروهای مسلح را در دستور کار قرار دهد.
جنگنده رافال فرانسوی در حال تعمیر
از طرف دیگر بر اساس اخبار رسیده، نیروی هوایی فرانسه هم از این کاهش بودجه ها، آسیب جدی دیده و در حدود نیمی از هواپیماهای این نیرو توان عملیاتی ندارند. بیشتر بالگردها و هواپیماهای رزمی و ترابری این کشور در درصد های مختلف آمادگی واقع شده است که شرایط این ناوگان برای پرنده های مستقر در فرانسه به هیچ اسم شرایط جالبی نیست و در مواردی به تنها 22 درصد آمادگی برای کل ناوگان رسیده است.
این آمارها به خوبی نشان می دهد قدرتمندترین نیروهای مسلح کشورهای غربی در چنان شرایط وخیمی به سر می برند که نه تنها امکان فنی و عملیاتی انجام هیچگونه نبرد نظامی یا یاری به نیروهای مسلح کشورهای دیگری چون آمریکا را ندارند، بلکه اساسا امکان فنی و اقتصادی پشتیبانی لجستیکی هیچ عملیات مهم نظامی نه تنها علیه ایران بلکه حتی علیه کشورهای کوچکتری چون سوریه را هم نداشته و نخواهند داشت و ادامه لفاظی ها و تهدیدات زبانی هم تنها برای خالی نبودن عرصه از عملیات روانی این کشورهاست.
در عین حال، تصور بعضی کشورهای حاشیه خلیج فارس مبنی بر اینکه با ایجاد پایگاه نظامی یا خریدهای گسترده تسلیحات، می توانند چنین کشورهایی را در زمان ایجاد هرگونه تنش یا بحران، در کنار خود داشته باشند هم کاملا عبث و فاقد پشتوانه واقعی خواهد بود و نمی توان به نیروی دریایی پر سر و صدای انگلیسی یا نیروی هوایی فرانسه در سالهای آینده هم چشم امید داشت و آنچه باقی می ماند، حسن همجواری و رعایت منافع مشترک است که فعلا بعضی کشورهای منطقه، علاقه ای به رعایت آن ندارند.
منبع: جام جم آنلاین