قابلیت 60 نقطه تهران برای تبدیل شدن به شهر

به گزارش بازی های فکری، به گزارش خبرنگاران، به نقل از ایسنا جعفر بندی شربیانی در نشست خبری اولین اجلاس همکاری کمیسیون های معماری و شهرسازی شوراهای استان تهران با اشاره به چگونگی و چرایی شکل گیری این مجمع گفت: وقتی به آمار و ارقام موجود در شهر تهران توجه کنیم متوجه اهمیت این اجلاس خواهیم شد.

قابلیت 60 نقطه تهران برای تبدیل شدن به شهر

وی اضافه نمود: تراکم جمعیتی در استان تهران 20 برابر کل کشور است؛ در هر کیلومتر مربع در سطح کشور به صورت میانگین 45 نفر ساکن است در حالیکه در تهران 996 نفر است. هشت دهم درصد وسعت کشور به استان تهران اختصاص دارد که 17 درصد جمعیت کل کشور است. با توجه به این اندازه جمعیت ناچاریم توجه ویژه ای به موضوع شهرسازی در استان تهران داشته باشیم.

شربیانی با اشاره به سرعت فزاینده رشد شهری در تهران، ادامه داد: در سال 35 در استان تهران هفت شهر داشتیم که در سال 95 به 44 شهر رسید . سال جاری تهران 49 شهر دارد که نشان دهنده سرعت فزاینده شکل گیری نقاط شهری است.امروز 60 نقطه این ظرفیت را دارند که تبدیل به شهر شوند.

وی تاکید نمود: با این اندازه تراکم، ضرورت وجود قوانین و مقررات مشترک در کل استان تهران و بعلاوه هم افزایی کل شهرها و انتقال تجارب آنها احساس می گردد.

شربیانی با بیان اینکه در دوره قبلی اجلاسیه در شهرهای بزرگ شکل گرفت که ریاست آن با تهران بود یادآور شد: در بهمن ماه نیز این جلسه در تبریز برگزار گردید که مهدی عباسی عضو شورای اسلامی شهر تهران، ریاست آن را بر عهده گرفت. در استان تهران نیز قصد اجلاس این مجمع را داریم که با شورای فرادستی استان تهران هماهنگی های لازم انجام شده و دوم خردادماه در ایوان ری با حضور روسای کمیسیون های معماری و شهرسازی شوراهای اسلامی استان تهران برگزار خواهد شد.

وی تاکید نمود: ما در پی شکل گیری شبکه فعالیت های مشترک بین کمیسیون های معماری استان هستیم و بعلاوه می خواهیم بسترسازی برای تبادل تجربیات را در مورد مسائل مختلف فراهم کنیم که می تواند تهدیدها را به فرصت تبدیل کند.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: شهرها بر حول قوانین و دستور العمل ها و ابلاغیه های شهرسازی و نمای آنها در حوزه موضوعات معماری شکل می گیرند که این موضوع از حیث قوانین مبتنی بر کیفیت بخشی به زندگی شهروندان در شهرهای ما کمتر مورد توجه قرار گرفته است و می خواهیم با ایجاد این مجمع آن را تقویت کنیم که منجر به ارتقاء کیفیت زندگی مردم خواهد شد.

وی با بیان اینکه معماری و شهرسازی مختلفی را در نقاط مختلف شهر تهران شاهد هستیم، اضافه نمود: مسائل خاصی به استان تهران در این خصوص تحمیل شده که با همکاری این کمیسیون ها در پی آن هستیم که به این مسائل بپردازیم.

نایب رئیس مخبر کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شش هزار و 100 هکتار بافت فرسوده و هشت هزار و 700 هکتار بافت ناپایدار در تهران وجود دارد، یادآور شد: 4.5 میلیون نفر از جمعیت 12 میلیون نفری تهران در این منطقه ها زندگی می نمایند. با توجه به این آمار سکونتگاه های غیررسمی و بافت فرسوده مورد اهمیت است.

وی با تأکید بر اینکه بانکها و دولت باید مشوق ها را ایجاد نموده و مدیریت شهری تسهیل گر باشند، گفت: تهران تعداد قابل توجهی نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد. اعتقاد داریم که باید حلقه وصل نهادها و سازمان ها در استان تهران باشیم.

شربیانی با اشاره به تشکیل شورای نظارت بر توسعه شهر تهران در گذشته با حضور وزرا و بالاترین مقام اجرایی دولت وقت، گفت: در این شورا در پی این بودند که توسعه شهر تهران قاعده مند پیش برود اما تعطیل شد. یکی از پیگیری های مجمع، احیای شورای نظارت بر توسعه شهرها خواهد بود و باید یک مجمع جهت جلوگیری از توسعه های بی قاعده تشکیل گردد که امیدواریم با برگزاری مجمع، شورای نظارت شکل بگیرد.

وی توضیح داد: ما باید بتوانیم در مرحله اول مدیریت درستی را در حرائم و محدوده شهری تهران ایجاد کنیم. از هم گسیختگی در تدوین قوانین معماری و شهرسازی باعث شده با تعارض بین بخشداری ها، فرمانداری ها و شهرداری حرائم را از دست بدهیم. یکی از مسائل اصلی تهران موضوع حرائم شهری است.

شربیانی با بیان اینکه چالش هایی در حوزه بازآفرینی وجود دارد، گفت: رشد فزاینده، مسائل و مسائل شهر تهران، توسعه قارچ گونه تهران و مسائل قانونی ساختاری از جمله مسائل در زمینه بازآفرینی است که باید آن را مورد توجه قرار دهیم.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران اضافه نمود: در راستای بازآفرینی، باید بتوانیم جذابیتی را برای مردم ایجاد کنیم تا مشارکت فعالانه داشته باشند و در این زمینه باید تسهیلات تشویقی ایجاد کنیم و اجرای پروژه های محرک توسعه را در دستور کار قرار دهیم. برای احیای محله نفرآباد اقداماتی در گذشته انجام شده بود که مورد توجه مردم قرار نگرفت و پس از بازبینی های انجام شده، این اقدام شکل گرفت تا در کمیسیون ماده پنج مورد تایید قرار بگیرد تا یک طرح 30 ساله روی زمین مانده را به نتیجه برسانیم.

وی با اشاره به بافت ایرانی- اسلامی در معماری و شهرسازی، توضیح داد: قوانین مشوق و ایجاد جذابیت برای مردم جهت ساخت و ساز به شکل بافت ایرانی-اسلامی شفاف و روشن نیست. در این زمینه در مرحله عملیات پیروز نبودیم. در مورد معماری غیر ایرانی-اسلامی خاص که منظر شهر را مورد تعرض قرار می دهد قوانینی وجود دارد و کمیته نما با همین نیت در دوره چهارم مدیریت شهری شکل گرفت. باید در زمینه این بافت نیز قوانین و بسته های تشویقی داشته باشیم که به سمت این نوع از معماری حرکت کنیم.

شربیانی با اشاره به ایجاد انسجام در توسعه سکونتگاهی و بعلاوه ایجاد روابط افقی و داوطلبانه بین نهادی در منطقه کلانشهری استان تهران، توضیح داد: ایجاد مدیریت یکپارچه شهری، ایجاد منابع درآمدی پایدار و تعادل بخشی به سرانه درآمدی آنها و ایجاد ساختار قانونی برای اداره و برنامه ریزی تهران از اهداف نهایی این مجمع است.

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 11 تیر 1401 بروزرسانی: 11 تیر 1401 گردآورنده: mbgames.ir شناسه مطلب: 1407

به "قابلیت 60 نقطه تهران برای تبدیل شدن به شهر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قابلیت 60 نقطه تهران برای تبدیل شدن به شهر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید