گل ها در کارگاه رنگرزی (

به گزارش بازی های فکری، یکی از الطاف طبیعت به ما همین رنگارنگی اش است. بسیاری از گل ها در طیف وسیعی از رنگ ها وجود دارند و حتی با پژوهش های جدید محققان، تنوع رنگی شان بیشتر هم می گردد. شاید بسیاری از آدم ها در کودکی رنگ گل ها را دلخواه خود تصور می کردند مثلا گل داووی سبز رنگ را به تصویر می کشیدند.

گل ها در کارگاه رنگرزی (

جهت دریافت مشاوره خدمات قیمت چاپ کاتالوگ از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ کاتالوگ های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از ما بخواهید.

خبر خوش این که حالا این تصورات محقق شده و این گل را با رنگ های سبز، سفید، زرد، بنفش، صورتی و قرمز می بینیم.

با این حال هنوز هم دوست داریم رنگ های متنوع تری از این گل وگل های دیگر را تجربه کنیم. تجربه ای که در محدوده کوچکی شاید بگردد به دست خودمان هم رقم بخورد. شاید بپرسید چگونه؟ مگر ما می توانیم در طبیعت دست ببریم و این کار را بکنیم؟ باید گفت تا حدودیبله.

با به کار بردن برخی روش های ساده این کار امکان پذیر است. البته این شیوه بیشتر بر روی گل های سفید اجرا می گردد.

این ایده جذاب برای هدیه دادن، چیدن میز در جشن ها و مهمانی ها کاربرد زیادی دارد و برای بچه ها هم سالم، آسان، خلاقانه و سرگرم نماینده است؛ اگر به دنبال دسته گلی با رنگ خاص هستید همین حالا دست به کار شوید.

می توان با استفاده از دو روش گل ها را رنگ آمیزی کرد؛ رنگ کردن گل های تازه با رنگ خوراکی و غوطه ور کردن گل های تازه در رنگ. برای روش اول به مواد و وسایلی مانند رنگ خوراکی، لیوان شیشه ای، گلدان یا شیشه مربا، قاشق پلاستیکی، یک یا چند نوع گل سفید، قیچی باغبانی یا چاقوی تیز و آب احتیاج است.

مرحله اول: گزینش گل

گل سفید مد نظرتان را انتخاب کنید. اما یک شاخه گل بریده، موقع خرید باید چه مشخصاتی داشته باشد؟

ساقه گل هر چه بلندتر، ایستاده تر و سفت تر باشد بهتر است تا در فرایند جذب آب اختلالی ایجاد نگردد.

گلبرگ ها و برگ ها تازه و سرحال، بدون لکه و پژمردگی باشند تا رنگ را خوب جذب نمایند و شکل زیباتری داشته باشند.

بهترین حالت، خرید گل هایی با غنچه نیمه باز است. این گل ها بیشترین ماندگاری را دارند. هر چه گل غنچه تر باشد رنگ آمیزی آن هم آسان تر است.

مرحله دوم: جدایی برگ ها از ساقه

همه برگ های گل را بچینید. چون برگ ها هم مزاحم جذب و حرکت رنگ به سمت گلبرگ ها هستند و هم این که باعث مصرف رنگ بیشتری می شوند در حالی که رنگ پذیری هم ندارند و اصولا هدف ما در رنگ کردن نیستند پس چه بهتر که حذف شوند اما اگر چینش نهایی گل در گلدان به صورتی است که ضروری است برگ داشته باشد، چند برگ را روی ساقه نگه دارید.

مرحله سوم: برش اریب ته ساقه

ساقه گل های مورد نظر را زیر فشار کم شیرآب بگیرید و همان جا با قیچی یا کاتر تیز، ته آن را به اندازه 2 تا 5 سانتی متر به صورت مورب برش بزنید. این کار سه فایده دارد:

اول این که لایه مرده انتهای ساقه حذف و راه نفوذ آب باز می گردد در نتیجه رنگ با سرعت بیشتری به بالا می رسد.

دوم این که با برش مورب، سطح بیشتری برای جذب آب و رنگ در اختیار ساقه است و گل ها مدت بیشتری شاداب و با طراوت می مانند.

سوم این که برش صاف ساقه باعث چسبیدن آن به کف ظرف و دسترسی کمتر گیاه به آب می گردد اما برش زاویه دار ساقه مانع از این اتفاق می گردد.

به خاطر هوا نکشیدن و بسته شدن آوندها، بلافاصله بعد از برش، گل ها را به ظرف آب و رنگ منتقل کنید.

دقت کنید برای برش از چاقو یا قیچی تیز بهره ببرید. در غیر این صورت بافت ساقه لهیده و رنگ به کندی جذب می گردد.

نکته1: طول ساقه بستگی به چینش شما در گلدان دارد، اما حواس تان باشد هرچه ساقه کوتاه تر باشد، فاصله کمتری بین رنگ و گلبرگ ها وجود دارد و این یعنی جذب سریع تر.

نکته2: بعد از خرید گل ها، می توانید آنها را به مدت چند ساعت بدون آب رها کنید تا تشنه شوند. زمانی که انتهای ساقه هایشان را بریدید و آنها را در محلول رنگ قرار دادید، رنگ را به سرعت جذب خواهند کرد.

مرحله چهارم: ترکیب آب و رنگ

رنگ خوراکی یا رنگ غذا را در یک لیوان آب بریزید و با قاشق پلاستیکی هم بزنید. آب، هم دما با محیط یا ولرم باشد مناسب تر است. برای یک لیوان آب حدود 25 قطره رنگ کافی است. البته این غلظت، بستگی به تناژ رنگ مورد نظر شما دارد. رنگ های خوراکی دامنه محدودی دارند و فقط در چهار رنگ زرد، قرمز، سبز و آبی در بازار موجودند. شما می توانید با ترکیب چند رنگ با یکدیگر، رنگ های بیشتری بسازید.

مرحله پنجم: در انتظار رنگ

حالا نوبت آن است گل ها را در رنگ آماده شده بگذارید. سرعت و قدرت جذب رنگ هر گل با گل دیگری متفاوت است. پس بهتر است برای هر نوع گل، از گلدان یا ظرف جداگانه بهره ببرید. مثلا اگر سه گل سفید داوودی، میخک و ادریسی را در آب و رنگ بگذارید نتیجه یکسان نخواهد بود.

نکته: ارتفاع ظرف ها باید دست کم ده سانتی متر باشد تا بتوان شاخه های گل را در آن قرار داد.

یک تجربه: شما می توانید در انتهای ساقه گل یک برش بزنید و یک چهارم انتهایی آن را از وسط به دو یا سه قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را در یک لیوان رنگ قرار دهید تا گل چند رنگ گردد.

مرحله ششم: یک روز صبر

چند دقیقه بعد از گذاشتن گل ها در رنگ متوجه تغییر رنگ شان خواهید شد. این فرآیند از یک ساعت تا شش ساعت طول می کشد و گاهی یک تا دو روز و حتی زمان بیشتری احتیاج است تا گل به بیشترین توان رنگ گیری خود برسد.

اگر دل تان می خواهد رنگ گل هایتان ملایم باشد می توانید آنها را زودتر از رنگ خارج کنید. طی این مدت ظرف ها را در یک جای خنک و دوراز نور مستقیم آفتاب قرار دهید.

مرحله هفتم: تغییرات جذاب

بعد از تغییر رنگ گل ها به رنگ دلخواه تان، آنها را از آب و رنگ بیرون بیاورید و ساقه شان را با آب بشویید تا رنگ خوراکی از آنها پاک گردد. دوباره یکی دو سانتی متر از انتهای ساقه گل را به صورت مورب و مثل مرحله چهارم برش بزنید و آنها را در آب گلدان بگذارید و از تغییر رنگ جذاب شان لذت ببرید. این رنگ تا وقتی که گل سرحال و شاداب است در آن می ماند.

غوطه وری گل های تازه در رنگ

در این روش از رنگ های مخصوص برای غوطه ورد کردن گل استفاده می گردد. تعداد آنها به ده رنگ می رسد اما شما می توانید به راحتی رنگ ها را با هم مخلوط کنید تا رنگ جدیدی را به دست آورید. این رنگ ها خیلی کدر نیستند، پس به خاطر داشته باشید که برای گل های سفید شما دو طیف سفید روشن و پررنگ خواهید داشت در حالی که درگل های رنگارنگ، رنگ های پیش روی شما، در محدوده تیره و تیره تر هستند. به عنوان مثال با استفاده از غنچه های تیره رنگ گل های بسیار تیره ای ایجاد کنید؛ مثل رزهای قرمز که در رنگ ارغوانی فرو می فرایند و سیاه به نظر می رسند.

نکته: برای داشتن یک رنگ ملایم تر، چند قطره الکل را به محلول رنگ خود را اضافه کنید.

مرحله انتخاب گل، جدایی برگ ها از ساقه، برش انتهای ساقه و ترکیب آب و رنگ مثل روش قبل است. تنها تفاوت این دو روش در مرحله آخر است.

در این مرحله گل به جای جذب رنگ، در آن غوطه ور خواهد شد.

رنگ خود را آماده کنید و در یک کاسه یا هر ظرف لبه پهن و دهانه گشاد دیگری بریزید.

یک تکه پارچه زیر ظرف پهن کنید تا در صورت پاشیدن قطرات آب و رنگ به اطراف، جایی رنگی نگردد.

گل ها را وارونه در ظرف رنگ فرو کنید و چند ثانیه نگه دارید تا مطمئن شوید گلبرگ ها رنگ گرفته اند.

بعد گل را بردارید و آن را زیر شیر آب، آبکشی کنید.

بعد از این مرحله، به هیچ وجه گل را تکان ندهید تا رنگ در جای خود تثبیت گردد و به اطراف هم نپاشد.

این فرایند را برای همه گل های انتخابی تان تکرار کنید.

اگر از رنگ گل راضی نبودید می توانید آنها را برای بار دوم در رنگ فرو کنید و به آنها فرصت دهید تا رنگ شان خشک گردد.

مراقب باشید در حین انتقال گل به گلدان، گل را به دست خود، لباس، مبل و در و دیوار نزنید.

شما می توانید هر گلی را برای این کار انتخاب کنید اما بیشترین انتخاب ها مربوط به گل های رز، داوودی، ارکیده، مارگریت، میخک و ادریسی است.

جهت مشاهده تصویر اصلی بر روی عکس زیر کلیک کنید.

زینب خزایی - جامعه / روزنامه خبرنگاران

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 21 اسفند 1399 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1400 گردآورنده: mbgames.ir شناسه مطلب: 809

به "گل ها در کارگاه رنگرزی (" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گل ها در کارگاه رنگرزی ("

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید