چند امتیاز منحصر به فرد تغذیه با شیر مادر

به گزارش بازی های فکری، فوق تخصص نوزادان با بیان اینکه شیر مادر تمام احتیاج فیزیولوژیک شیرخوار را مرتفع می نماید، گفت: ماهیت، کیفیت و کمیت شیر مادر همگام با احتیاج و تمایلات شیرخوار تغییر می نماید که این مساله از خصوصیات منحصر به فرد شیر مادر است.

چند امتیاز منحصر به فرد تغذیه با شیر مادر

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، دکتر علی ناصح ضمن تاکید بر اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر و با اشاره به شیر آغوز، کلستروم یا همان شیر اولیه مادر که در بدو تولد نوزاد و چند روز ابتدایی تراوش می نماید، گفت: کلستروم حاوی حجم بالایی از پروتئین است که این مواد منجر به تقویت سیستم ایمنی و دفاعی نوزاد شده و از این نظر اهمیت بالایی دارد.

رییس بخش نوزادان بیمارستان طالقانی خاطر نشان کرد: در ابتدای شیردهی معمولا شیر مادر به طور فیزیولوژیک حالت آبکی تری دارد؛ به این خاطر که برطرف تشنگی نموده و نوزاد و شیرخوار را برای تغذیه موثرتر آماده کند، شیر مادر طی شیردهی کیفیت مد نظر خود را بدست می آورد و در انتهای شیردهی حجم بالاتری از چربی دارد تا منجر به سیری نوزاد گردد.

ناصح با بیان اینکه تمام کوشش کمپانی های تهیه نماینده شیر مصنوعی این است که بتوانند ماهیت شیر را نزدیک تر به شیر مادر فراوری نمایند ولی هیچ گاه نمی توانند جای شیر مادر را بگیرند، ادامه داد: پایه و اساس مواد اولیه تمام شیر خشک های موجود در بازار، شیر گاو است که املاح زیادی داشته و پروتئین آن دو سه برابر شیر مادر است و ماهیت آن با سیستم گوارشی نوزاد خیلی سازگار نیست.

وی با اشاره به کوشش برای ایجاد تغییر در ماهیت شیر خشک، گفت: با این حال ماهیت آن خیلی با سیستم گوارشی شیرخوار و نوزاد همخوانی ندارد و گاها عوارضی همچون ایجاد آلرژی های گوارشی که شاخص ترین آن ریفلاکس، دل درد، نفخ ، دل پیچه و یبوست است را ایجاد می نماید.

این عضو هیات علمی گروه نوزادان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با بیان اینکه وجود رگ خونی در مدفوع نوزاد یک پدیده شایع و از علل حساسیت و آزردگی مخاط سیستم گوارش در روده هاست، گفت: خون در مدفوع گاهی به صورت روشن و گاهی به صورت تیره مشاهده می گردد و علت آن حساسیت به پروتئین گاو یا مصرف شیر خشک های حاوی پروتئین گاو است.

ناصح در ادامه با اشاره به مواد غذایی موجود در شیر مادر و سایر مزایای آن، گفت: راحت جذب شدن مواد غذایی موجود در شیر مادر یکی از امتیازات فوق العاده با ارزش آن است که می تواند مواد ضروری را به وسیله شیردهی در اختیار شیرخوار قرار دهد.

وی با بیان اینکه پروتئین شیر مادر نصف شیر خشک ولی پروتئین بسیار با کیفیتی است، اظهار کرد: نوع پروتئین شیر مادر وی whey و شیرگاو و شیر خشک پروتئین کازئین است و نسبت بالای کیفیت پروتئین وی به کازئین در شیر مادر یکی از عوامل ارزشمند بودن، تحمل بهتر شیر مادر، کم کردن آلرژی و حساسیت های گوارشی و جذب بهتر مواد غذایی است.

این عضو هیات علمی در انتها با اشاره به افزایش ضریب هوشی در بچه هایی که با شیر مادر تغذیه می شوند، توضیح داد: کاهش بروز بعضی بیماری ها از جمله دیابت، چاقی، افزایش وزن بیمارگونه، آسم، حساسیت های تنفسی و ریوی در بچه ها بعضی دیگر از مزایای تغذیه با شیر مادر است.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 8 مهر 1399 بروزرسانی: 8 مهر 1399 گردآورنده: mbgames.ir شناسه مطلب: 482

به "چند امتیاز منحصر به فرد تغذیه با شیر مادر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چند امتیاز منحصر به فرد تغذیه با شیر مادر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید